06 / 21 / 2024
Новини Свят „Форчън“: МВФ повтаря изфабрикуваните данни на Владимир Путин

„Форчън“: МВФ повтаря изфабрикуваните данни на Владимир Путин

от infomax
0 коментари
„Форчън“: МВФ повтаря изфабрикуваните данни на Владимир Путин

Международният валутен фонд, ръководен от Кристалина Георгиева,  е подложен на изключително остри критики, че последните му оценки за това как

руската икономика се е свила с по-малко от очакваното

и как се прогнозира положителен икономически растеж през 2023 г., не се основават на адекватни проверки и независими анализи, апросто повтарят изфабрикуваните данни  от пропагандата на руския президент Владимир Путин.

Това твърдят анализаторите Джефри Зоненфелд, Стивън Роуч и Стивън Тайън в американското списание „Форчън“, цитирано от в. „Сега“.

След последната оценка на МВФ,

че руската икономика се е свила с по-малко от очакваното – минус 2,2% през 2022 г., много коментатори използваха и прогнозата за частично положителен икономически растеж от плюс 0,3% през 2023 г.,

Така се обяснява, че Русия реално изпреварва Германия и Великобритания, което пък означавало, че санкциите срещу Русия се „провалят“.

Оказва се, че МВФ повтаря измислените от Путин прогнози за БВП и на практика легитимира тези икономически митове без никаква проверка, казват анализаторите в американското издание.

Като начало, прогнозата на МВФ за икономическия растеж в Русия надхвърля дори тази на Руската централна банка, която очаква БВП да спадне с поне 1,5% тази година. Дори руски олигарси като алуминиевия магнат Олег Дерипаска открито се тревожат за това как Путин ще остане

без пари

през следващата година и как „изстисква“ руски компании, за да свърже двата края.

Истината е, че икономистите от бюрото на МВФ в Русия имат „по същество нулева видимост“ за това, което всъщност се случва в руската икономика. Това го признаха самите икономисти.

Вместо да признаят публично, че нямат информация, икономистите от структурата на МВФ за Русия взимат малкото данни, които Путин пуска – подбрани и изфабрикувани изявления, рекламирани от все по-ненадеждната кремълска агенция „Росстат“, която удостоверява твърденията на Путин за икономическия триумф, посочва още „Форчън“.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising