04 / 23 / 2024
Новини Свят „Фокс нюз“: Документите на Байдън може да се превърнат в един от най-големите скандали в американската история

„Фокс нюз“: Документите на Байдън може да се превърнат в един от най-големите скандали в американската история

0 коментари
"Фокс нюз": Документите на Байдън може да се превърнат в един от най-големите скандали в американската история

„Бъркотията с документите на Байдън може да се превърне в един от най-големите скандали в американската история“, извежда в заглавие коментар на сайта си телевизия „Фокс нюз“, която е силно про Тръмп. И не се свени да произвежда фейкове, но проблем наистина има.

Много хора от семейство Байдън, включително и главата на семейството, може да се изправят пред по-големи проблеми от тези за неправилно боравене със секретни документи, коментира американската телевизия

След като се наложи главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд да назначи специален прокурор, който да води разследването за откритите поверителни документи в имоти, ползвани от Джо Байдън, докато е бил вицепрезидент, стана ясно, че резултатът от инициираното от демократите разследване срещу бившия държавен глава Доналд Тръмп вече не е предвидим. Непредвидим обрат обаче застрашава и заключителната част от мандата на Байдън и издигането му за кандидат на изборите през 2024 г., коментира в. „Вашингтон таймс“, цитиран от БТА.

Друг специален прокурор вече разследва дали Тръмп и негови сътрудници са съхранявали неправилно секретни документи в имението му във Флорида, след като той сдаде поста през 2021 г. и впоследствие се опита да възпрепятства федерално разследване. Сега обаче беше даден старт на разследване за изнасянето и държането на поверителни документи от времето, когато Байдън е бил вицепрезидент на Барак Обама, и откриването им в неговия дом и в някогашния му офис в мозъчен ръст.

Съгласно дългогодишна практика, отбелязва изданието „Политико“,

на действащ президент не може да бъдат повдигани обвинения във федерално престъпление

Това изглежда прави невъзможни всякакви криминални обвинения срещу Байдън, поне докато е на поста, но не гарантира защита на негови сътрудници и съветници, ако се окажат част от престъпни действия. Тази практика помогна да бъде предпазен Тръмп, докато беше държавен глава, а специалният прокурор Робърт Мълър го разследваше, припомня Ройтерс.

Тръмп изтъква в своя защита, че преди да си тръгне от Белия дом е разсекретил всички документи, намерени в Мар а Лаго, и те са били съхранявани по сигурен и надежден начин.

Байдън първоначално възприе същата защитна линия, запитан за поверителните документи, открити в гаража му в Уелмингтън, където е прочутият му Шевролет Корвет от 1967.

„Между другото моят корвет е в заключен гараж. Ясно, нали. Така че е не като да седи на улицата“, изтъкна президентът. Заради епизода с гаража негови критици сложиха на това разследване етикета „Кар а Лаго“ ( от кар – на английски автомобил).

Както изтъква в коментар в. „Вашингтон таймс“, криминални разследвания в Атланта, Вашингтон и Ню Йорк, насочени срещу Тръмп, до края на годината ще покажат дали прокурори и демократите ще надделеят в отколешните и дългосрочни усилия да го изпратят зад решетките.

Джонатан Търли, преподавател по право в университета „Джордж Вашингтон“, смята, че съдебно разследване срещу Тръмп заради неправилно боравене със секретни документи има опасност да предизвика бумерангов ефект у избирателите, които подозират прилагане на двоен стандарт. „Има много избиратели, които се отнасят скептично към мотивацията както на медиите, така дори и на ФБР“, отбелязва Търли, цитиран от „Вашингтон таймс“.

„Когато гледате как различни прокурори разследват Тръмп на шест различни фронта, това може да има обратен ефект. То може да потвърди опасенията на някои избиратели , че това е политическо преследване“. Търли отчита, че наказателното разследване в Мар а Лаго е „сериозна работа“, но добавя, че откриването на документите на Байдън „усложнява наратива“, че Тръмп е извършвал неправомерни действия. Самият Тръмп нарича разследването на документите в Мар а Лаго „гигантска далавера“.

Междувременно, връщайки се на случая с Хилари Клинтън, която избегна наказателно преследване за това, че е имала частен имейл сървър в дома си, бившият федерален прокурор Андрю Маккарти написа във в. „Ню Йорк пост“, че ако на двамата (Клинтън и Байдън) им се размине, няма как министерството на правосъдието да оправдае повдигането на обвинения срещу Тръмп.

„Бъркотията с документите на Байдън може да се превърне в един от най-големите скандали в американската история„, извежда в заглавие коментар на сайта на телевизия „Фокс нюз“, която е силно про Тръмп. В анализа си Брет Толман пише, че използването на американското министерство на правосъдието като политическо оръжие най-после се е ударило на препъникамък, когато Мерик Гарланд се е оказал натясно и е бил принуден да назначи специален прокурор за документите по случая „Кар а Лаго“.

Авторът посочва, че съдържанието на тези документи има потенциал да стане „един от най-големите скандали в историята на нашата страна“. Анализът припомня, че от години сме свидетели как правосъдното ведомство протака разследването срещу Хънтър Байдън (син на Джо Байдън) във връзка със скандала около неговия лаптоп. Твърденията, които се съдържат в документите на този преносим компютър, разкриват, че членове на семейство Байдън, включително „големият шеф“, може да са се облагодетелствали финансово от отношенията си с Украйна и Китай. И ако някои от тези поверителни документи, открити в мозъчния тръст на Байдън и в гаража му, имат нещо общо със скандала „пари срещу облаги“, играта свършва, прогнозира авторът.

Откриването на документите у Байдън е станало преди повече от два месеца, преди междинните избори през ноември, подчертава „Фокс нюз“. Това означава, че Гарланд е бил наясно за назряващия скандал по времето, когато уведомяваше обществеността, че назначава специален прокурор, който да разследва документите, намерени у Тръмп.

Освен това фактът, че някои от документите, задържани от Байдън, са открити в „Пен Байдън център“ в Университета на Пенсилвания, е повече от подозрителен, като се имат предвид десетките милиони долари китайски дарения. Публичният регистър показва, че от 2014 до 2019 г. даренията от Китай са били на обща стойност над 54 милиона долара. Електронни писма на изгубения лаптоп на Хънтър Байдън разкриват участието му преди учредяването на мозъчния тръст с фрази като „натрупване на богатство“ и провеждане на „срещи с висока поверителност“, посочва „Фокс нюз“.

В зависимост от съдържанието на поверителните документи, много членове на семейство Байдън, включително и главата на семейството, може да се изправят пред по-големи проблеми от тези за неправилно боравене със секретни документи, коментира американската телевизия.

И ако тези документи са например опит да бъде скрита информация, свързана с твърденията, че Хънтър Байдън е продавал достъп до Украйна и Китай и влияние чрез „големия шеф“, то тогава мнозина от фамилията, включително Байдън старши, може да станат заслужен обект на наказателно преследване и да получат ефективни присъди, прогнозира „Фокс нюз“.

В друг аналитичен материал, публикуван на сайта на американската телевизия, пише, че разкритията, че Байдън е боравил неправомерно с поверителни документи, са само началото. Лошият късмет на Байдън е, че развоят на събитията съвпада с поемането на контрола върху Камарата на представителите от Републиканската партия, която обещава да разследва непочтените бизнес сделки на президентското семейство. Лошо съвпадение за президента е и това, смята „Фокс нюз“, че контролът над „Туитър“ беше поет от Илон Мъск и там вече няма цензура. Демократите и техните съюзници в левите медии вече не поръчват музиката, обобщава Лиз Пийк в коментара си.

И когато тези събития се сблъскват, майсторски слепеният, но крехък обществен образ на президента ще се разлепи. Джо Байдън не честен, той със сигурност изглежда компрометиран и няма да бъде кандидатът на демократите на изборите през 2024 г. Бъдете сигурни, прогнозира авторката. Тя също припомня случая с Хилари Клинтън, която така и не възстанови репутацията си и след скандала с имейлите само една трета от избирателите я смятаха за честна и достойна за доверие.

През годините Байдън е казал много неистини за себе си, изброява „Фокс нюз“: в кой университет е учил, за отношенията си с Нелсън Мандела, за това, че семейството му е станало жертва на пиян шофьор, за това, че той самият е работил като шофьор на камион. В резултат по-малко от половината американци го смятат за честен, изтъква „Фокс нюз“.

Американският печат и демократите като цяло позволяват на Байдън да се измъкне, въпреки измислиците, пише в материала, който припомня как в. „Вашингтон пост“ е коментирал, че Джо Байдън е известен със случки, които са богати на театралност, но бедни откъм детайли, с други думи – измамите му са безобидни, обобщава „Фокс нюз“.

Либералният печат ще се опита да дискредитира разследването на републиканците, но с помощта „Туитър“ установеното за преплетените финанси и търговия с влияние на Джо и Хънтър Байдън ще излезе наяве, обобщава дясната медия.

Демократите го знаят и са наясно, че по много причини Джо Байдън не е силен кандидат за президентския вот догодина. Около 70 процента от американците, 57 на сто от които демократи, миналия месец казаха в допитване на Си Ен Би Си, че Байдън не трябва да се кандидатира. Сега някой трябва да го убеди да не го прави, смята „Фокс нюз“.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising