05 / 25 / 2024
Новини Свят Евгений Пригожин изтегля „Вагнер“ от Бахмут, вещае революция в Русия, хвали Украйна

Евгений Пригожин изтегля „Вагнер“ от Бахмут, вещае революция в Русия, хвали Украйна

Осрахме се и се оттеглихме. Докато търсехме нацистите, изпотрепахме всички, които можахме

от infomax
0 коментари
Пригожин

Евгений Пригожин нареди на „Вагнер“  да изтегли частите си от  Бахмут.  „В Русия може да избухне революция, подобна на тази през 1917 г….

Превърнахме Украйна в нация, която е известна в целия свят

Те са като гърците или римляните от времето на техния разцвет“, казва Готвача на Путин.

 

Пригожин

Пригожин прави оглед на частите си.

Руската частна военна компания „Вагнер“ започна да изтегля частите си от украинския град Бахмут и да прехвърля позициите си там на редовни руски войски, стана ясно от разпространено днес видео изявление на нейния основател Евгений Пригожин, по-известен като Готвача на Путин. Прякор, който го възмути наскоро. В интервю той предложи да го наричат

Касапина на Путин

„Изтегляме частите си от Бахмут. От днес в 5 часа сутринта, 25 май, до 1 юни повечето от частите ще се пребазират в лагери в тила. Предаваме нашите позиции на военните“, съобщи с патос основателят на „Вагнер“.

Видеото бе качено в Телеграм от неговата неуморна пресслужба и показва какщ Пригожин обикаля бойците си в пълно бойно снаряжение, застанал до повредена от военните действия жилищна сграда. После съобщава „новината“

Пригожин съобщи за превземането на Бахмут в събота след най-дългата и най-кръвопролитна битка във войната. Оказа се, че не е съвсем вярно. В града все още има украински части а

руските сили са в оперативно обкръжение

В последното си видео изявление основателят на ЧВК „Вагнер“, който многократно критикува публично висши офици

Евгений Пригожин изтегля "Вагнер" от Бахмут, вещае революция в Русия, хвали Украйна

ални руски представители на отбраната, дори и самия Путин под прозрачния рякор „Дядото“ ,  каза, че неговите сили ще бъдат готови да се върнат в Бахмут, ако редовната армия не е в състояние да се справи с положението.

Евгений Пригожин предупреди вчера, че в Русия може да избухне революция, подобна на тази през 1917 г., и страната да загуби войната срещу Украйна, ако елитът не се заеме сериозно с нейното водене, предаде по-рано „Ройтерс“, цитирана от БТА.

Той обобщи, че в политическите му възгледи преобладават любовта към родината и служенето на президента Владимир Путин, но предупреди, че Русия е застрашена от сътресения.

За хода и целите на „специалната операция“

Каза в интервю за прокремълския политически стратег Константин Долгов:

Дойдохме грубиянски, минахме с ботуши по цялата територия на Украйна в търсене на нацистите. Докато търсехме нацистите, изпотрепахме всички, които можахме. Наближихме Киев – (на чист руски език се изразявам) осрахме се и се оттеглихме.

По-нататък до Херсон – осрахме се и се оттеглихме. И някак си все не ни се получава.

„Специалната военна операция” се правеше заради „денацификацията“, а ние превърнахме Украйна в нация, която е известна в целия свят. Те са като гърците или римляните от времето на техния разцвет. Колкото до „демилитаризацията“: ако в началото на спецоперацията имаха условно 500 танка, сега имат 5000. Ако тогава имаха 20 хиляди бойци, които умеят да се бият, сега имат 400 хиляди. Как я демилитаризирахме?

Не споделям оптимистичната позиция, че Западът ще се умори от войната и Китай ще посредничи за мирно споразумение, подчерта Пригожин. Вместо това, каза той, Киев подготвя контранастъпление, целящо изтласкване на руските войски обратно към границите от 2014 г., когато Москва анексира Крим.

#Евгений  Пригожин #Вагнер#Бахмут#Русия#Украйна

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising