05 / 17 / 2024
Новини Здраве и стил Ето най-здравословните сирена

Ето най-здравословните сирена

от infomax
0 коментари
сирена

Много вкусни ястия включват използването на сирене. Според диетолозите не всички сирена са еднакво полезни. Сара Нейман, RD, отбелязва, че като цяло сиренето може да бъде добър източник на хранителни вещества, включително протеини, мазнини, калций, калий, витамин К и фосфор, пише Parade.

моцарелаСпоред експерта някои сирена са с високо съдържание на натрий и наситени мазнини, които не са полезни за здравето на сърцето. Неорганичните сирена обикновено са с по-високо съдържание на наситени мазнини, поради което диетолозите препоръчват да купувате органични.

Десетте най-здравословни сирена според изследователите са:

Моцарела

Ако обичате сирене, но искате да наблюдавате приема на калории и мазнини, моцарелата е добър вариант. Има малко по-малко мазнини и калории от другите сирена и също така е с по-ниско съдържание на натрий.

Манчего

Това е испанско сирене, произведено от овче мляко, така че е с изключително ниско съдържание на лактоза, което го прави добър избор за хора с чувствителност към лактоза.

Козе сирене

Може да е добър вариант за хора, които не понасят добре сиренето от краве мляко. Тъй като казеиновият протеин, открит в козето сирене, не предизвиква възпалителните ефекти, които се срещат в други видове млечни продукти. Козето сирене също е с високо съдържание на селен, хранително вещество, което помага за защитата на тялото от възпаление.

Пармезан

пармезанПармезанът има повече протеини от другите сирена, което го прави по-добър избор. Това е друго сирене с ниско съдържание на лактоза, което го прави друг добър избор за тези с чувствителност.
Съдържа различни съединения, които помагат за понижаване на кръвното налягане. По-специално, той съдържа витамин B-12. Други хранителни вещества в швейцарското сирене, които го правят победител в сърдечно-съдовата система, са калций, цинк и витамин D.

Чедър

Много сирена чедър в магазините за хранителни стоки са силно преработени, така че когато ги купувате, имайте предвид съвета да изберете органично сирене с по-ниско съдържание на натрий. Трябва да изберете пълномаслен чедър, който съдържа повече витамин К, отколкото нискомаслено сирене.

Пекорино Романо

Италианско сирене, произведено от овче мляко, богато на конюгирана линолова киселина, която помага за намаляване на възпалението и поддържа здравето на сърцето.

Пармиджано Реджано

Италианско сирене, но за разлика от Пекорино Романо се прави от сурово краве мляко, а не от овче. Има високо съдържание на мастноразтворими витамини, особено A, D, E и K.

Бринза

По-малко калорично от повечето други сирена, така че е добър вариант за тези, които целят отслабване. Вкусно върху салати, върху паста или съчетано със сладки елементи.

Домашна извара

Съдържа повече протеини от повечето други сирена, с 8 грама хранителни вещества на порция. Изварата може да се добавя към смутита, да се гарнира с плодове и мюсли или дори да се използва като заместител на сметаната в солени ястия.

Полезни новини

УНИАН по-рано писа, че лукът е основен продукт в много кухни по света, добавяйки пикантен вкус към всички ястия. Много хора не го харесват заради специфичния му вкус и мирис, но не трябва да го изключвате от диетата си.

Въпреки че сладкото се смята за напълно вредно за тялото и мозъка, има едно изключение – черният шоколад. Определени съединения в какаото, което е основната съставка на шоколада, се наричат ​​флаваноли, които имат антиоксидантни свойства,

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising