04 / 17 / 2024
Новини България Депутат от БСП: Мая Манолова е човек, който за власт и постове минава през трупове”.

Депутат от БСП: Мая Манолова е човек, който за власт и постове минава през трупове”.

Зам.-председателят на БСП и народен представител на левицата Атанас Зафиров пък заяви, че Сергий Станишев е един от хората, които носят вина пред партията

0 коментари
Когато Мая беше от БСП социалистите смятаха, че си е супер.

„Човек, който за власт и постове минава през трупове”. Така депутатът от БСП Христо Проданов описа Мая Манолова в студиото на „Събуди се”  на Нова тв   като подчерта, че тя няма да направи обединение на лявото у нас. По думите му повечето политически субекти, които имат претенции за обединение вляво, са напуснали БСП и са станали причина за разединението на лявото.

Служебното правителство очевидно започва да нанася много щети на България, каза  още депутатът от БСП като уточни, че БСП е направила всичко възможно за съставянето на редовен кабинет. Народният представител каза още, че парламентарната демокрация е подложена на риск, защото в продължение на 2 години страната се управлява през повечето време от служебни правителства.

Според него опитите на депутатите за съдебна реформа са по-скоро прах в очите на хората. По думите на депутата надали ще се стигне до второ четене на закона, който предвижда по-засилен контрол върху действията на главния прокурор.

Проданов отговори на думите на ресорния служебен министър Крум Зарков, че в парламентарната група на БСП няма борци за съдебна реформа така: „Ние сме били там на ямсто, но с 24 народни представители можем да направим това и нищо повече. Ние правим това, което ни е възможно”.

Зам.-председателят на БСП и народен представител на левицата Атанас Зафиров пък заяви в ефира на Euronews.

„Отдавна съм спрял да коментирал нелепите твърдения на политически партии. Тази история с оръжията трябва веднъж завинаги да приключи и да е ясно, че всички гръмки твърдения от последните дни имат една единствена цел – да говорят на определен електорат и да изпълняват предизборни поръчки. Доказа се многократно и беше потвърдено от всички говорители по темата, че няма нито един документ, който да показва, че България е изнасяла оръжие с крайна дестинация Украйна. Всичко останало са спекулации, пропаганда и опит някои хора да се доказват пред определени среди.“

„Ако се докаже, че Кирил Петков е изнасял оръжие по някакъв начин зад гърба на г-жа Нинова, която беше вицепремиер и министър на икономиката по това време, това означава, че те умишлено са нарушавали закона“, каза още той и уточни, че ако ПП са участвали в такъв процес, сега трябва да си понесат всички последствия на закона. „В сферата на отговорност на БСП нарушение на закона не е имало“, категоричен е социалистът и припомни, че именно благодарение на участието на левицата в последното редовно правителство не се допусна България да изнася оръжия за Украйна.

По думите на Зафиров в цялата тази процедура участват много институции и служби, и ако тези твърдения са верни означава, че те също би трябвало да са замесени в тази конспирации. „Тази тема беше повдигната в момента, в който стана ясно, че влизаме в предизборна ситуация и всеки започва да прави пропаганда на гърба на другия. В случая е ясно, че мишената е БСП. Видно желанието е да бъде ударена партията, но няма да им се получи“, заяви твърдо той и допълни, че левицата е единствената последователна, разумна и ясна партия в тази ситуация.

По отношение на третия мандат социалистът заяви, че провалът не е на мандатоносителя, а на цялата политическа система, в това число и на Президентството. „Той е наречен кризисен и това предполага по-различни действия, които ние се опитахме да приложим. На преден план изведохме нещата, които ни събират, а не тези, които ни разделят. Ако някоя партия имаше шанс в това НС за устойчиво мнозинство, това беше БСП. Ние следвахме една последователна логика на поведение и диалогичност, което ни даде възможност да запазим отворена врата за диалог с всичко в опит да сглобим нещо работещо“, коментира той.

По думите на Зафиров, от провелата се лидерска тази можем да изведем два положителни акцента – “видяхме, че може да има диалог и върнахме разговора в парламента, където му е мястото“, заяви той.
По отношение на съдебната реформа Атанас Зафиров смята, че се е показало мнозинство и характер. „Това беше един добър и правилен ход, който показа, че има консенсуси в партиите и обществото от нуждата за въвеждане на такива механизми“, заяви той и уточни, че промените в съдебната власт са приети само на първо четене, но в разглежданите законопроекти има предложения, които са на ръба на Конституцията, затова не бива да се бърза.

Относно критиките на Сергей Станишев от последната седмица социалистът посочи, че точно той не би трябвало да дава оценки на партията, защото е един от хората, които носят вина. „Предстои ни Конгрес, на който ще можем да си кажем всички неща. В дневния ред не фигурира смяна на председателя, това в момента не вълнува българските социалисти“, каза още той.
Във връзка с предстоящите избори Зафиров обясни, че БСП винаги е играла за победа. „Така че на тези избори влизаме със самочувствие и с надежда за отличен резултат и добро представяне“, заключи той.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising