06 / 21 / 2024
Новини България „Демократична България“ е съгласна  „Продължаваме Промяната“ да излъчи премиер

„Демократична България“ е съгласна  „Продължаваме Промяната“ да излъчи премиер

0 коментари
„Демократична България" е съгласна  „Продължаваме Промяната“ да излъчи премиер

„Демократична България“ е съгласна  „Продължаваме Промяната“ да излъчи премиер, заяви пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на „Демократична България“ Христо Иванов, коментирайки възможността за съставяне на редовно правителство с втория мандат, предаде БТА.

„Колкото и да е трудно да има правителство в този парламент, мисля че отговорното поведение е да опитаме да бъде намерена формулата. Най-реалистичният сценарий е с втория мандат… Логично е кандидатът за премиер да представлява и да бъде излъчен от мандатоносителя – „Продължаваме Промяната“. За мен е логично и лидерите да останем встрани от състава на кабинета“, каза още той.

Предстои президентът Румен Радев да връчи втория проучвателен мандат на втората по големина парламентарно представена формация – „Продължаваме Промяната“, след като парламентът не подкрепи кандидатурата за премиер на проф. Николай Габровски, излъчена от ГЕРБ-СДС.

Христо Иванов потвърди, че от групата му са получили официалното писмо на „Продължаваме Промяната“, изпратено и до останалите парламентарно представени политически сили, в което от формацията заявяват готовност заедно с „Демократична България“ да се състави правителство с втория мандат, което да има ясни приоритети и гаранции.

„Да, получихме тяхното писмо и се отнасяме с разбиране към самата идея. Има определен тип законодателни действия, които трябва да бъдат предприети, за да може да са оцени изобщо политическата възможност да бъде реализиран вторият мандат. Надяваме се, че на специално свиканото заседание на Председателския съвет днес, въпросите, които те са поставили, ще бъдат обсъдени сериозно“, коментира Иванов. По думите му все още не е определен часът на провеждането на днешния Председателски съвет.

Председателят на групата на „Демократична България“ потвърди също, че формацията подкрепя приоритетите, изброени от „Продължаваме Промяната“, сред които бяха посочени намаляване на неравенството, подобряване на условията за бизнес, увеличаване на доверието в демокрацията в България, правовия ред и изборния процес, както и приемането ни в Шенген и Еврозоната.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising