05 / 28 / 2023
Новини Свят Британското разузнаване: Ген. Валерий Герасимов провали окупацията на Донбас

Британското разузнаване: Ген. Валерий Герасимов провали окупацията на Донбас

от infomax
0 коментари
Пригожин

Генерал Валерий Герасимов, командирът на окупационните войски на Руската федерация и началник на Генералния щаб, провали окупацията на целия Донбас.
Това съобщи британското министерство на отбраната в Twitter, позовавайки се на данни на разузнаването.
По-конкретно, на 11 януари 2023 г. началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация Валерий Герасимов пое лично командването на „специалната военна операция“ в Украйна (както Русия нарича войната ).
В това отношение правомощията на Герасимов се характеризират с опит за започване на обща зимна офанзива с цел разширяване на руския контрол върху целия Донбас. „След 80 дни става все по-ясно, че този план се е провалил“, се казва в доклада.
На няколко фронта в Донбас руските сили постигнаха само незначителни успехи с цената на десетки хиляди жертви, като до голяма степен пропиляха временното си предимство в човешката сила, придобито чрез частичната „мобилизация“ през есента.
„След десет години като началник на генералния щаб има реална възможност Герасимов да разширява границите на това доколко руското политическо ръководство е готово да търпи провали “, казаха от разузнаването.
Както УНИАН съобщи по-рано, през януари британското разузнаване заяви, че Руската федерация е отстранила способния генерал Михаил Теплински от поста му поради дългосрочни разногласия в командването на армията по време на войната срещу Украйна. По-специално, назначаването на Валери Герасимов, началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, за нов командир на окупационните сили, сведе ситуацията до факта, че Герасимов се опитва да установи еднолично командване на окупационната кампания срещу Украйна.
Впоследствие Сергей Суровикин бе отстранен от длъжността командир на обединената група войски в Украйна. Вместо това назначиха началника на Генералния щаб на Руската федерация Валерий Герасимов.

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Designed and Developed by MOXXadvertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност