09 / 29 / 2023
Новини България Биляна Амбарева: Знам историята: Електрификация + съветска власт = комунизъм

Биляна Амбарева: Знам историята: Електрификация + съветска власт = комунизъм

от infomax
0 коментари
Биляна Амбарева: Знам историята: Електрификация + съветска власт = комунизъм

Биляна Амбарева

Постоянно ме питат в разни групи колко съм имала по история. Ами шестица имах бе хора, беше ми любим предмет! Всичко си знам и още го помня до ден днешен, ето:

Дядо Иван ни е освободил от „турско робство“,

без него и до ден днешен щяхме да носим фесове и фереджета, а аз щях още да ходя с шалвари, въпреки че баба ми никога не е носила такива. Щях да говоря турски, въпреки че никой не го е учил насила, но пък за сметка на това сега говоря руски от благодарност!

Стефан Стамболов е фашист и предател, защото е имал наглостта да поставя интересите на България над Руските такива. Ботев, Раковски, Захари Стоянов и Левски са писали много против руската имперска политика, ама тва не го учихме, за да не ни разсейва! От всички хайдути и воеводи най-достоен е бил кап. Петко Воевода, щото е бил на гости в Русия, получил е подарък цяло имение от руския император и в замяна на това се изгубил някъде докато България се е съединявала, за да не чупи хатъра на „освободителите“ и руския император.

Ген. Колев пък, се беше изгубил някъде

между страниците на учебника, щото образът му не пасваше с мита, че сме отказали да се сражаваме с „братушките освободители“ и го бяха отсвирили изцяло. А „братушките“ сигурно от благодарност, са ни подарили няколко бойни знамена след целувките и прегръдките в Добруджа за да си ги сложим в музея в знак на братска обич.

И СССР не си е разделил Полша с Германия, ами си е „укрепил границите“. А пък Литва Латвия и Естония са се присъединили с радост съм Съветския съюз. И Финландия опитала, ама не са я приели, сигурно защото още не е била достатъчно узряла идеологически. Другаря Ленин е бил титан на мисълта, негови са думите

„Електрификация + съветска власт = комунизъм“ Ние си имахме съветска власт, но въпреки бързите темпове на развитие на ядрената енергетика, често нямахме ток и в тая тъмница комунизма сигурно се загуби някъде и не можа да дойде. „Вожда и учителя“ на българския народ Георги Димитров много обичал децата, цитирам: „Той ни гледа нежно от портрета, със усмивка на баща!“ Русия е най-великата държава в света и „Я другой такой страны не знаю, где так вольно дышит человек.“ За сведение всички извън соц лагера имаха проблеми с дишането и страдаха от астма. Най-важното е никога да не предаваш другарите си! „Не човек а желязо, изсъскал агентът фашист, тихо мъртвият казал, НЕ КОМУНИСТ!“ За справка

„подвигът“ на Павлик Морозов!

Диктатурата на пролетариата всъщност не е диктатура, само името и е такова. Избиването на милиони „класови врагове“ е просто хуманна необходимост! Партизаните са водили въоръжена борба против „монархофашизма“. Например през нощта на 18 юни 1944г група нелегални са нападнали балканската мандра на село Черешовица в месността „Деленица“, Берковско, като са заграбили и унищожили млечното производство от 50 големи и 13 малки пити кашкавал. На тия 50 пити кашкавал се е крепил Третия райх, ама партизаните са му разказали играта. Научих, че сме посрещнали Червената армия с хляб и сол и „без пушка да пукне“ и затова имаме над 100 паметника на загиналите за свободата на България съветски войни. Другаря Тодор Живков е завършил „партийната школа“ и това го прави експерт по всички въпроси! За по-ограничените индивиди държавата създаде РАБФАК. Ако не беше безплатното образование, сега щях да съм пълна невежа! Именно безплатното образование ме предпази и от съдбата на дядо ми и разни чичовци и лели, които са учили в Австрия и Германия и после са станали „врагове на народа“. Язък, че заради тия пусти роднини „предатели“ не можах да уча в Москва и там „съвсем да се образовам“! Благодаря на народната власт, че направи от мен един съзнателен индивид и че ми натъпка главата със сърпове, чукове и петолъчки така, че няма място за нищо друго!

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност