04 / 16 / 2024
Новини Свят Байдън: Планът ми е отново да се кандидатирам на президентските избори

Байдън: Планът ми е отново да се кандидатирам на президентските избори

от infomax
0 коментари
Байдън: Планът ми е отново да се кандидатирам на президентските избори

Нок (Ирландия),  БТА  Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че е решил да се бори за втори мандат на поста и ще обяви официално кандидатурата си „сравнително скоро“, предаде Ройтерс.

Байдън отдавна загатна, че иска да остане в Белия дом. Липсата на официално съобщение обаче внесе напрежение сред неговите привърженици дали 80-годишният демократ, един от най-възрастните държавни ръководители в света, наистина ще се бори за преизбиране, отбелязва Ройтерс.

„Ще го обявим сравнително скоро. Пътуването тук обаче само засили моето чувство на оптимизъм какво може да бъде направено“, каза Байдън в края на своето емоционално посещение в Република Ирландия. „(Вече) ви казах, че планът ми е отново да се кандидатирам“, допълни той.

Зад сцената близки сътрудници на Байдън вече подготвят неговата кампания, посочва Ройтерс. Възможно е президентските избори в Съединените щати догодина да се превърнат в своеобразно повторение на предишните. Републиканецът Доналд Тръмп, който напусна Белия дом, след като загуби именно от Байдън, вече обяви своята кандидатура.

Възрастта на американския президент обаче прави неговото кандидатиране безпрецедентен и рисков залог за неговата Демократическа партия, която през 2024 г. ще има тежката задача да защити своето мнозинство в Сената и да си върне контрола върху Камарата на представителите. Рейтингът на Байдън отдавна е малко повече от 40 процента и той би бил в края на евентуалния си втори мандат на 86 години – с девет години над средната продължителност на живота на мъжете в Съединените щати, отбелязва Ройтерс.

Президентът на САЩ не пие алкохол и прави физически упражнения пет пъти в седмицата. През февруари Байдън премина годишния си медицински преглед като държавен глава и лекарите стигнаха до заключението, че той е „годен за поста“.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising