05 / 25 / 2024
Новини България Защо в национален ефир съдия Гьонева изнесе името и фамилията на жертвата?

Защо в национален ефир съдия Гьонева изнесе името и фамилията на жертвата?

Горан Благоев: На това старите българи му казваха "гьонсурат

от infomax
0 коментари
Защо в национален ефир съдия Гьонева изнесе името и фамилията на жертвата?

Съдия Татяна Гьонева Коева от Окръжния съд в Стара Загора, която е докладчик по делото с обезобразеното момиче, заяви пред БНТ:

„Става въпрос за обвиняем, привлечен към наказателна отговорност за средна телесна повреда. В този случай ние сме длъжни при искане за вземане на най-тежката мярка да обсъдим доказателствата, които сочат не само за съпричастност на обвиняемия, но и доказателствата да подплатяват наличната квалификация, за която той е привлечен да отговаря по Наказателния кодек – по чл. 129. В този случай ние следва да обсъдим дали и тук са важни съдебно-медицинските експертизи, защото ние нямаме тези познания и съгласно тях ние трябва да установим дали заявеното в заключението покрива някои от признаците, които законът е въвел в разпоредбата чл. 129. За да се убедим не само, че лицето е нападнало и причинило нараняванията, но и че наистина е налице средна телесна повреда. Тоест се преследва по общия ред, може да бъде взета и най-тежката мярка. В случая съдебно-медицинската експертиза е установила наранявания, които установяват временно разстройство на здравето, но не и опасност за живота, а законодателят идентифицира това като лека телесна повреда“.

Ето и някои мнения в социалните мрежи:

Захари Карабашлиев,  Фейсбук

Случаят в Стара Загора — съдебната система работи, садизмът е на свобода.
Безсилието ни срещу бездушието им.
Конституционна реформа сигурно е много нужна. А душевна?
Как?

Кремена Кунева, Фейсбук

Преди малко, в национален ефир съдия Гьонева изнесе името и фамилията на жертвата!
Ей така. Съвсем “професионално”.
И понеже от снощи съм в контакт с жената, която е причината да се даде публичност на въпроса в търсене на справедливост, която съдебната система един месец не дава, и понеже същата е тесен семеен приятел на майката на жертвата и на самата жертва, и понеже по неведоми пътища се оказа, че жената е и мой приятел и човек, който е доказан герой и за себе си и за хората, на които помага с работата си вече години наред, и понеже

разбрах какво е причинило на семейството изнесеното публично име

и снимки на момичето от псевдо “журналистът” вчера,
то днес не просто съм в шок от продължаващата институционална гавра с това момиче и семейството му, а ми иде да вия.
Надявам се някой професионалист по темата да вземе да обясни на нас “неразбиращите” и търсещи обществена справедливост поради очевадната липса на институционална такава, правилно ли е това, което един български съдия преди малко направи?
Ако не е, то как се носи отговорност?

Горан Благоев, Фейсбук

На това старите българи му казваха „гьонсурат“. Може би връзката с второто й име не е случайна…
Персони като това същество, овластено като съдия, се смятат за недосегаеми. Искам да видя „гьонсурата“ и на лекаря, издал медицинско свидетелство за „лека телесна повреда“ срещу 400 шева. В държави с действащи закони и двамата ще бъдат лишени от съответните права да упражняват професията си. У нас се опитваме да чистим тинята с протести.

Димитър Стоянов, Фейсбук
Поддържал ли е заместник окръжният прокурор на Стара Загора Георги Видев искането за задържане под стража на Георги Георгиев, който е сочен от органите на досъдебното производства за инквизиторът с макетното ножче от Стара Загора?
Източници от средите на държавното обвинение твърдят, че по време на заседанието пред въззивния Окръжен съд Стара Загора прокурор Видев е поискал промяна на мярката, постановена от първоинстанционния съд, в по-лека, защото според него задържането под стража е незаконосъобразно. Естествено, решаващата функция в съдебната зала е на съда, както и отговорността за постановените съдебни актове. В случая определението на ОС Стара Загора по казуса е скандално!
Ако наистина заместник окръжният прокурор на Стара Загора Георги Видев се присъединил към защитата на Георги Георгиев, това повдига още повече въпроси. Този казус започва да смърди на тежка корупция!

Евгени Петров, Фейсбук

Патреотарският бабаит си е татуирал „Свобода или смърт“ на лявата ръка.
Не искам да го разочаровам, но няма да е нито едното, нито другото. Бай Ставри ще е. И ще му се радва дълго.

Снимка: БНТ

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4.1 / 5. Брой гласове: 18

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising