05 / 25 / 2024
Новини България Васил Божков: Борисов има от какво да се страхува, ако се върна като защитен свидетел!

Васил Божков: Борисов има от какво да се страхува, ако се върна като защитен свидетел!

Васил Божков

от infomax
0 коментари
Васил Божков: Борисов има от какво да се страхува, ако се върна като защитен свидетел!

Готов съм да се върна в България като защитен свидетел, написа във фейсбук Васил Божков. И заплаши Бойко Борисов: Има от какво да се страхува.
Васил Божков, който се спаси в Дубай, е с повдигнати 18 обвинения, по които са разпитани над 200 свидетели, изпратени са 18 европейски заповеди за разследване и молби за правна помощ до 17 държави. Изпратена е и молба за екстрадицията му до ОАЕ, както и още четири молби за правна помощ. Последната – да се яви пред българските разследващи, е от този януари.
Делото, по което Васил Божков е готов да даде показания като защитен свидетел, е за изнудване. Той твърди, че Бойко Борисов му искал 10% от печалбата на лотарията му. Има и клипове и снимки. На едно от видеата се вижда как Божков оставя хартиен плик с неясно съдържание, според него подкуп.
„През март 2022 г. арестуваха Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов, а година по-късно задържането им бе определено от съда като „незаконно“.
Малко след като тримата бяха задържани, Васил Божков обяви, че арестите на висши кадри от ГЕРБ са след негови показания пред европейската прокуратура.
„2 години Гешев правеше всичко възможно да отърве съратниците си, след като дадох неоспорими доказателства за най-големия рекет в историята на България. След сигнала ми и показанията пред европейската прокуратура от последния месец днес най-накрая арестуваха Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова. Истината винаги излиза наяве.
#БъдетеЗдрави“, написа Божков тогава.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising