04 / 17 / 2024
Новини БългарияПолитика В парламента се развихри скандал: Премиерът да слага плувките и плавниците, да идва бързо при удавниците

В парламента се развихри скандал: Премиерът да слага плувките и плавниците, да идва бързо при удавниците

От БСП заявиха: Служебният кабинет надмина Борисов от най-мракобесните му години,

0 коментари
Иван Ченчев

В парламента се развихри грандиозен скандал. Народните представители този път не се хапят един друг, а скочиха срещу правителството, назначено от президента.

Депутати от всички парламентарни групи отправиха остри критика срещу служебния кабинет.

Президентът Румен Радев да се яви в Народното събрание, за да обясни действията на назначените от него министри, настояха някои, цитирани от БЛИЦ.

Депутатът от БСП Иван Ченчев нарече „безпрецедентно нахалство“ изявлението на служебния премиер Гълъб Донев, че изслушването му в парламента е пиар ход и сламка за удавници.

„Това не е ли обида към парламента.? Хайде, г-н председател, заедно да призовем служебния министър-председател, назначения министър-председател да слага плувките и плавниците и да идва бързо в парламента при удавниците. Изобщо май отиваме до това, че един човек контролира всички в държавата, но всички от назначените. Хайде да сложим край на всичко това – да се вземем в ръце и да махнем назначените. Мисля, че е време“, цитира го БЛИЦ.

Репликира го Йордан Цонев от ДПС:

„Всеки ще ни нарича както си иска, защото ние не упражняваме конституционните си правомощия като народни представители. Ако от 4 парламента, 3 не могат да излъчат редовен кабинет, ние за какво призоваваме от тази трибуна“.

Но атаката срещу служебния кабинет не спря.

Депутатът от левицата Явор Божанков се оплака, че в получен от служебния министър на отбраната Димитър Стоянов отговор няма имена на фирми и цени на сключени от ведомството договори:

„Служебният кабинет надмина Борисов от най-мракобесните му години, никога не съм вярвал, че ще го кажа“.

Може би се налага президентът да дойде и да даде обяснение за поведението на министрите си, призова на свой Асен Василев от „Продължаваме промяната“

„Г-н Радев, защо вашите министри и вашият министър-председател се крият от Народното събрание на Република България? Това е въпросът към Вас днес“.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков пък призова:

„Министърът на културата, ако може да се скрие, защото прекалено много се показва и с това нанася единствено щети на целия сектор. Между другото да ви съобщя, че е назначил Татяна Дончева, наш колега отпреди няколко Народни събрания за член на борда на Фонд „1300 години България“, което е абсолютно необяснимо. А себе си се е назначил за председател на Управителния съвет. Така че моят призив е някои министри евентуално да се покажат, но други, ако може да не се показват чак толкова много“.

Освен Дончева, служебният културен министър е поставил във фонда Жанет Жикова, Бисера Манолова, журналистката Копринка Червенкова и Йордан Гълъбов, като мандатът им е 4-годишен.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising