05 / 28 / 2024
Новини България Тайният склад с оръжие на „Хамас“ у нас е открит по сигнал на израелските служби

Тайният склад с оръжие на „Хамас“ у нас е открит по сигнал на израелските служби

0 коментари
оръжие

Откритият у нас таен склад с оръжие на „Хамас“ е установен благодарение на сигнал на израелските служби.

По рано беше съобщено, че германската криминална служба е открила подземно скривалище с оръжия на „Хамас“ в Южна България, предаде БНР с позоваване на германски медии.

Оръжейният склад е бил открит след обиск на четирима арестувани членове на ислямисткото движение „Хамас“, които германските власти задържаха през декември миналата година. Трима от тях бяха арестувани в Германия, а един в Нидерландия. В телефона на един от арестуваните германската полиция е открила снимки на пистолети и пълнители, както и муниции. По цифровите данни те установили, че

снимката е правена в Южна България

и сигнализирали за това българските власти, които по описанието на колегите си успели да открият скривалището. Огнестрелните оръжия очевидно са били заровени в найлонов плик под дърво.

Малко преди Коледа полицията арестува трима мъже в Берлин и един мъж в Ротердам в Нидерландия. Федералният главен прокурор ги подозира, че са членове на „Хамас“. Смята се, че мъжете са получили нареждане от военното звено на терористичната организация в Ливан да открият подземен склад в Европа. Разследващите от Карлсруе смятат, че те е трябвало да пренесат скритите там оръжия в Берлин – за да ги държат в готовност за евентуални нападения срещу еврейски институции.

По време на арестите през декември от самите заподозрени не са иззети огнестрелни оръжия. Откритието в България обаче сега показва, че терористичната организация наистина разполага с

оръжейни складове в Европа

Германските органи за сигурност научиха за предполагаемите терористични планове чрез сигнал от израелските тайни служби. През януари самите власти там оповестиха подробности за предполагаемата мрежа на „Хамас“, за която се твърди, че е подготвяла нападения срещу евреи в Европа.

Предполага се, че организатор на атаките е Халил ал Хараз, който до смъртта си е бил заместник-командир на военното крило на „Хамас в Ливан. Той загина преди няколко месеца при атака с дрон на израелските въоръжени сили.

 

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising