05 / 28 / 2024
Новини България Сметките за „сватба“ между партиите от „хартиената коалиция“ са без кръчмаря

Сметките за „сватба“ между партиите от „хартиената коалиция“ са без кръчмаря

0 коментари
Сметките за "сватба" между партиите от "хартиената коалиция" са без кръчмаря

Сметките за „сватба“ между партиите от „хартиената коалиция“ са без кръчмаря. Партиите след изборите ще се разберат, заяви политологът Александър Димитров, който е преподавател в УНСС.

„Партиите този път ще успеят да осъществят някакво разбирателство помежду си. Всеки ще чака последно раздаване на картите, да видят кой какво ще придобие в изборния ден.

Мисля, че са узрели, вече са готови да преминат към най-разнообразни коалиционни споразумения само и само вече да се спре с това непрекъснато въртене на служебни кабинети“, коментира той пред БНР.

Политологът подчерта, че дълбоко го смущават епитетите, с които боравят политическите партии. „И то от политически сили, които имат претенции за интелектуално превъзходство“, добави той.

За „сватба“ между партиите от „хартиената коалиция“, каквато очакват от „Демократична България“ (ДБ), Александър Димитров каза, че това са сметки без кръчмаря. Според него има възможност да се получи така, че трите партии дори да нямат възможност за такава коалиция, да не получат повече от 110 депутати.

„ДПС може би ще запазят същите гласове на изборите“, смята политологът. Според него обаче БСП са много застрашени като резултати. „ГЕРБ също не са застраховани, очаквам спад и в техните гласове“, изтъкна той. По думите му всичко много зависи от предизборната кампания.

„Не е ясен резултатът. Може да има нови субекти, които да се включат в тази кампания, което може да наклони в някоя посока“, коментира той.

Според него обединение между „Продължаваме промяната“ (ПП) и ДБ може да докара доста сериозни резултати, особено за парламентарен вот. Но:

„Но напрежение за листите – на 100% ще се случи. Даже не съм толкова оптимистичен, напротив – ще избухнат страхотни конфликти на някои места, което може да съсипе цялата кампания, която иначе има голям потенциал“.

„При едно такова обединение в София може би ще се стигне до промяна на кметския пост“, изказа мнението си Димитров. „Местните избори обаче драматично надхвърлят завладяването на държавния център“, добави той и каза, че това в дългосрочен план няма да донесе кой знае колко придобивки. Освен това Общинският съвет в София ще остане многолик.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising