06 / 5 / 2023
Новини България СКАНДАЛ! Кирил Петков: Службите и „дълбоката държава“ ни подслушват, за да провалят ново правителство

СКАНДАЛ! Кирил Петков: Службите и „дълбоката държава“ ни подслушват, за да провалят ново правителство

от infomax
0 коментари
СКАНДАЛ! Кирил Петков: Службите и "дълбоката държава" ни подслушват, за да провалят ново правителство

Изнасяме информация за активно мероприятие срещу коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) и възможността за съставяне на редовно правителство, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред журналисти.

Политици от коалицията са били записвани

по време на работни срещи в Народното събрание и в нашите офиси, по време на Изпълнителен съвет, СКАНДАЛ! Кирил Петков: Службите и "дълбоката държава" ни подслушват, за да провалят ново правителствоНационален съвет.

Записвани са както на хора от „Продължаваме промяната“, така и от „Демократична България“, посочи Кирил Петков.

Широкият обхват говори, че са използвани записващи устройства в нашите централи и в сградата на Народното събрание, извадки от видеоразговори и телефони. Тези действия са работа на службите и „дълбоката държава“ с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство“, заяви още Кирил Петков.

„Службите знаят, че ако се състави правителство, ние ще сменим техните ръководства, но и ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители и отдели“, добави още той.

По думите му „Радостин Василев има нереалистичната надежда да започне свой проект, след като разбра, че няма да бъде предложен за министър на спорта“.

Петков уточни, че

Василев е подготвил записи със сглобени фрази и думи,

извадени от контекста, чиято цел е да създаде манипулация. Съпредседателят на ПП даде и няколко примера на записи, за чието съществуване знаят от ПП:

„Борисов е само медиен противник; ще изперем Борисов, той е наш приятел; няма да се борим срещу мафията и др. Това, което знаем е, че над 10 часа записи са синтезирани в 4 минути с отделни думи и фрази, така че да могат да дадат грешни внушения“, уточни Петков.

Според него

някой иска да „спре съдебната реформа,

реформата в службите, и иска да попречи на България да има стабилно правителство“.

„Няма да стане, няма да се поддадем на шантажа и манипулациите. Василев е само инструмент на превзетата държава и на службите“, категоричен бе съпредседателят на ПП.

На въпрос защо се бави връчването на вторият проучвателен мандат за съставяне на правителство, Кирил Петков отговори, намеквайки за ролята на президента:

„Много е странно за мен, че след като акад. Николай Денков и Мария Габриел обявиха, че има разбирателство, мандата се бави. И защо когато мандатът се бави, информацията за тези записи ще излезе утре в 11 часа, Василев е запазил час в зала за пресконференции. 30 години имаме превзета държава, 30 години знаем, че България изглежда фасадно добре, но отвътре е абсолютно изгнила в нейната държавност. Сега това изгниване излиза на повърхността – видяхме какво се случи с главния прокурор, заплашват се за убийства, чуваме че и мафиоти са застреляни. Това, което се случва в момента е, че тази изгнила система идва на повърхността, и единствената надежда сме ние и идеята, че можем да направим така, че това да се промени“,  каза още той.

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Designed and Developed by MOXXadvertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност