05 / 28 / 2024
Новини България Николай Денков: Борисов не може да обедини хората в момента, дали аз мога… ?

Николай Денков: Борисов не може да обедини хората в момента, дали аз мога… ?

И нобелист да предложим, и истинския Меси, пак няма да събере мнозинство, смята той

0 коментари
Денков не е оптимист

Вярно е, че наруших средната възраст в „Продължаваме промяната“, но ние се шегуваме, че все пак разликата с Борисов е един мандат преди три-четири години, така че нека да не си мерим годините. Въпросът е кой какво може да предложи и може ли да обедини хората в момента. Борисов не може да обедини хората в момента, дали аз мога…, ще видим. Това каза в студиото на „Здравей, България” кандидатът за премиер на „Продължаваме Промяната” Николай Денков.

„И нобелов лауреат да предложим, и истинския Меси да предложим, сигурно пак няма да събере мнозинство”,  призна си той.

Според него това, което би могло да обедини депутатите, са ясни национални цели, които трябва да се решат като Шенген, еврозона.
По думите му няма как да има коалиционно споразумение между ПП и ГЕРБ, ДПС.

„Няма как да има техен министър в дадена сфера. Техен министър означава да имаме подписано коалиционно споразумение. Ако те подкрепят съответната декларация, може да обсъдим как би изглеждал състава на МС от наша гледна точка”, поясни Денков.

Проблемът във „Възраждане“ е в това, че имат много различна ценностна система, обясни той на въпрос дали ще търсят подкрепа ог партията на Костадин Костадинов.

На 3 януари „Продължаваме промяната“ кани отново на среща всички парламентарни групи, които са участвали в обсъжданията. „Да изчистим крайния текст на тези национални приоритетни задачи, да го оформим като документ, който наричаме програмна декларация с очакванията на 5 януари тази програмна декларация да бъде включена за гласуване в пленарна зала. В зависимост от резултатите от това гласуване, ще последват следващите стъпки. Ако тя не получи подкрепа, ще върнем мандата неизпълнен“, посочи кандидат-премиерът.

Денков заяви по-рано, че да предложат правителство на малцинството е рисково и подчерта, че осъзнават това. „Винаги ще има мнозинство, което може да пречи на работата на такъв кабинет. Вторият риск е Народното събрание да започне да приема закони, които ние смятаме за недобри за България, хората и бизнеса. Ако се окаже, че сме дали време на това Народното събрание да приема закони, които смятаме за неправилни, това е риск, който не трябва да си позволяваме. Първият риск би бил щета за политическата партия, вторият – за България“, посочи той.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising