05 / 25 / 2024
Новини България Не, бе, не… Денков не е Маргарет Тачър

Не, бе, не… Денков не е Маргарет Тачър

от infomax
0 коментари
Не, бе, не... Денков не е Маргарет Тачър

Стефан Ташев, журналист. Фейсбук

Не, бе, не..Денков не е Маргарет Тачър..Това измисли малоумната пропаганда на „промяната“, за да прикрие гафа на премиера с терористите. Опитват се с пожарен пиар да го „изперат“, но с Тачър няма да стане.
А нямате ли чувството, че си подават един на друг топката? Ето Денков се изхвърля, нажежава обстановката, възпалява зърнопроизводителите. Йотова, незнайно като каква, му иска оставката. Това пък натопорчва жълтопаветната либерална общност, която се хвърля на амбразурата да брани правителството на Денков-Тачър.

Либералите громят грозните „чарбаджиии изедници-зърнари“,

а пък от другата страна на барикадата, с прилепили се към тях копейкиновци, Нинова и разни треторазредни партии громят „американското правителство“.
Миш-маш. Димна завеса. А зад нея? Зад нея обърканият, не случайно, български капитализъм. Не съм компетентен по темата със зърното. Нямам такива претенции, за разлика от специалистите по всичко. Но два дни чета всякакви мнения. Направи ми впечатлление следното.

Първо зърнопроизводителите, те не са зърнари-в Добруджа им викат „жетвари“, ще протестират срещу вноса на украинското зърно. Наред с това земеделски производители и такива на мед също се оплакват срещу вноса на продукти от Украйна и Китай. Най-вече сухо мляко, заради което умирало животновъдството и тн. По тяхната логика спираме украинското зърно както досега, но пускаме контрабандното китайско, турско, македонско и каквото се сетите. Както досега. Не знам къде е логиката.

Второ. Живея и цял живот съм живял до

един от най-големите и стари пазари в София

На него идваха производители от страната. Едно момче от Раковски с цялото си семейство продаваше разкошни домати

Хората го чакаха да се появи на сергията, като докара камионите до София. И купувахме по 4 килограма, защото не знаехме кога пак ще дойде. Доматите му свършваха за два дни. Няколко камиона. Такива хора отдавна вече няма по софийските пазари. По-тъмнозелените прекупвачи ги изгониха с по-ниски цени, стоката е от борсата,

на Къро борсата

И сега на пазара се продава само стока от по-тъмнозелени, политкоректно, продавачи. Една и съща, на едни и същи цени. От кашоните се вижда, произведени в Турция и Гърция.
Ще поздравя някой, ако е намерил това лято истински, червен, български домат. Няма. И няма да има. Защото е по-лесно да прекупуваш и да продаваш с надценка, отколкото да произвеждаш. А как стоката от южните ни съседи идва на тези цени, всеки ще се сети. Затова няма кой да протестира.
Тази сутрин някаква лъскава дама, шеф на така да ги наречем хлебарите, се кълнеше, че нито грам, милиметър, украинско зърно няма да се използва за роден хляб. Сигурно. Тази дама я помня от години. Когато газа или токът скочат, тя излиза по телевизора и ни обяснява, че ще вдигат цените на хляба, защото иначе ще фалират. Нямам спомен, когато паднат цените на газа например, тя да е излязла да каже, че ще свалят цените. Иначе ще фалират. Миш-маш. Политически.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising