06 / 21 / 2024
Новини България Митинг на руснаци в София: Путин е убиец

Митинг на руснаци в София: Путин е убиец

от infomax
0 коментари
Алексей Навални

БТА, Елена Николова

С искане за свободна и демократична Русия граждани се събраха в центъра на столицата на митинг под наслов „Путин е убиец“. Акцията е по повод третата годишнина от опита за отравяне на руския опозиционен лидер Алексей Навални. Тя е организирана от сдружението на руските имигранти в България „За свободна Русия“ и е част от глобални митинги, които се провеждат в други държави. В страната подобни акции има и във Варна, и в Бургас.

„В момента в цял свят има акции срещу Путин, защото ние искаме да кажем отново, че той е много страшен човек и хората да не вярват на неговата пропаганда“, каза Ирина от Москва, един от организаторите на митинга. Сега Русия е много болна и хората вярват на пропагандисти и това е голям и страшен проблем. Искам да видя Русия като свободна и демократична страна, добави тя.

Митингът се нарича „Путин е убиец“, защото започна от убиване на политици и се разпространи като геноцид на украинския народ, каза Влад, участник в митинга, роден в Русия. Според мен целият свят трябва да се сплоти срещу това, което в момента прави Русия. Надявам се скоро да има свобода на мисли, действия, на средствата на масова информация, добави той.

През 2020 г. Руският опозиционен лидер Алексей Навални оцеля след опит за отравяне с нервнопаралитично вещество по време на полет в Сибир. Руските власти отрекоха да са извършили опит за отравяне.

Навални бе транспортиран за лечение в Германия. През 2021 г. се върна в Русия, където бе арестуван още при пристигането си и осъден на затвор по дело за измама, което той определя като политически мотивирано, припомня Ройтерс.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising