05 / 28 / 2024
Новини България Мартин Димитров: Радев иска да продължи да управлява! Пред очите ни се създава служебна президентска република

Мартин Димитров: Радев иска да продължи да управлява! Пред очите ни се създава служебна президентска република

Очертава се 10-месечно управление на Радев и той напълно целеше нещата да се случат по този начин

0 коментари
Мартин Димитров: Радев иска да продължи да управлява! Пред очите ни се създава служебна президентска република

Пред очите ни се създава нещо като служебна президентска република, заяви в предаването „Денят започва“ на БНТ Мартин Димитров, народен представител от „Демократична България“. По думите му ситуацията е без прецедент.
„Радев иска да продължи да управлява, но вече носи огромна отговорност – за еврозоната, Шенген, Плана за възстановяване“, заяви още той.

Дали Димитров помни, когато негови съмишленици паднаха на колене пред президентсвото?

„Притеснява ме, че има малка съпротива от страна на гражданското общество по темата, защото се очертава 10-месечно управление на Радев и той напълно целеше нещата да се случат по този начин“, заяви Димитров.

Депутатът изтъкна, че юли м.г. е имало консултации преди президентът да връчи третия мандат и реторично попита защо сега такива не е имало.
Мартин Димитров смята, че ако е имало, е щяло да се види, че БСП определено има най-малък шанс за съставяне на правителство с третия мандат.
По мнението на депутата ДБ са имали отлична идея – служебно правителство на българския парламент с 5 приоритета, без коалиционно споразумение. Щеше да е много интересно ГЕРБ как щяха да гласуват в една такава алтернатива. Очевидно те подкрепят служебно правителство на Радев и за да се избяга от отговорност, мандатът отиде в БСП, коментира Мартин Димитров.
Депутатът допълни, че април е ключов месец за членството ни в еврозоната.
Известно е, че критерият за влизане в еврозоната за стабилност на цените (инфлация) ще се измерва към края на април 2023 г. А това е единственият критерий, който страната ни не изпълнява към момента.
Служебният кабинет не трябва да е правило, а изключение, отбеляза още Мартин Димитров. Радев го превърна в правило, той има подкрепа от ГЕРБ и ДПС в последно време, които през последните 6 месеца не го критикуват, заяви депутатът отДБ.
Мартин Димитров смята служебните правителства за абсолютно безконтролни – „няма кой да им коригира грешките и кой да ги притисне да се върши работа“.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising