04 / 17 / 2024
Новини България Корнелия Нинова: Напълно сме наясно, че с 24 депутати, сами няма как да направим правителство

Корнелия Нинова: Напълно сме наясно, че с 24 депутати, сами няма как да направим правителство

По думите й ситуацията покрай Nexo е повлияла на президента да не връчи мандата на "Демократична България".

0 коментари
Корнелия Нинова: Напълно сме наясно, че с 24 депутати, сами няма как да направим правителство

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви нещо, което  е очевидзно:  +Напълно сме наясно, че с 24 депутати, сами няма как да направим правителство“.

Не сме очаквали третият мандат да е при нас. Приемаме мандата като задължение и тежка задача. Сложна е ситуацията, раздробен парламент, партии, които влязоха в тежки противоречия, лични обиди, дела и др., ние не сме част от тези конфликти. Трябва да опитаме някакво помирение и разговор по важни теми. Това заяви  тя пред бТВ.

„Ще поканим всички и ако дойдат ще говорим с тях. Ние ще поканим лидерите, или идват, или не идват.“, подчерта тя. По думите й трябва да се поставят 5 въпроса – „сериозно искаме ли правителство или не, каква роля трябва да свърши това правителство, ще има ли срок, какъв ще му е състава и каква ще е формулата на взимане на решения на това правителство.“, обясни лидерът на левицата.

„Не искаме да предпоставяме нищо. Ние сме мандатоносител, но сме напълно наясно, че с 24 депутати, сами няма как да направим правителство.“, категорична е тя.

Нинова посочи, че партиите трябва да подходят сериозно. „Ние имаме план какво трябва да ни обединява – бюджет за 2023г., Шенген, законите по ПВУ. Ето неща, около които можем да се обединим.“, уточни тя.

По думите й ситуацията покрай Nexo е повлияла на президента да не връчи мандата на „Демократична България“. „От политическа гледна точка е очевидно, че това разклаща „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. От политическа гледна точка те ще претърпят вреда.“, отбеляза тя.

„1 януари 2024г. е невъзможно да влезем в Еврозоната, защото не отговаряме на критериите.“, каза още лидерът на левицата.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising