04 / 17 / 2024
Новини България Кирил Добрев: Нинова пак иска мандата, за да направи пак правителство, което пак няма да изнася оръжие за Украйна

Кирил Добрев: Нинова пак иска мандата, за да направи пак правителство, което пак няма да изнася оръжие за Украйна

0 коментари
Кирил Добрев: Нинова пак иска мандата, за да направи пак правителство, което пак няма да изнася оръжие за Украйна

Този мандат не е за съставяне на правителство, този мандат е чисто за вътрешнопартийна употреба, с който г-жа Нинова трябва да стабилизира разклатените си позиции преди конгреса. Това коментира Кирил Добрев на влизане в централата на БСП за заседанието на Националния съвет на партията. На пленума левицата ще решава какви ще са бъдещите действия във връзка с получения трети мандат за съставяне на правителство.

„Или ако трябва да коментирам всичко в контекста на днешните новини, ще кажа: “Нинова пак иска мандата, за да направи пак правителство, което правителство пак няма да изнася оръжие за Украйна”, каза още Добрев, цитиран от Darik.

Според Калоян Паргов все пак трябва да бъдат положени усилия за съставяне на правителство, без значение, че шансовете тези усилия да се увенчаят с успех не са големи. Той очаква, че март или април ще има предсрочни избори.

Нека първо да чуем какво ръководството на партията ще ни предложи, но, ако няма вариант мандатът да се изпълни, трябва да се върне, коментира председателя на БСП – София Иван Таков. Ако има вариант за правителство, трябва да се направи опит, посочи той. Според Таков това предложение за среща с всички председатели на парламентарно представени партии е разумно, за да е ясно от самото начало има ли шанс или няма шанс.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising