06 / 21 / 2024
Новини България Как да инвестираме днес, през юни 2024 г.?

Как да инвестираме днес, през юни 2024 г.?

от infomax
0 коментари
2024

Investing.com, Калоджеро Селваджо, агенция АНСА

Правенето на пари може да изглежда толкова трудно, колкото изкачването на висока „планина“ за тези, които не знаят откъде да започнат и биха искали да направят първите си стъпки.

Нека разсеем един мит: Днес правенето на пари от нулата е възможно, има различни начини да печелите, но е добре да бъдете реалисти.

Парите не растат по дърветата

и ако идеята е да забогатеем за миг, значи вече сме на грешен път.

Как да инвестираме днес, през юни 2024 г.? И колко да влагаме в акции и конкретно в даден сектор? Това са въпроси, които мнозина си задават, особено в светлината на въздействието, което изкуственият интелект оказва върху електрическите превозни средства или други сектори.

Нека започнем с факта, че нашето разпределение на активите винаги трябва да взема предвид нашия рисков профил и времеви хоризонт. Проблемът е, че факторите, които допринасят за определяне на рисковия профил, често се конкурират помежду си: желание, нужда и способност за поемане на рискове.

Първият фактор установява

нашите финансови цели,

вторият „обстоятелствата“ като доход, размер на портфейла, нужди от ликвидност, навици за харчене и накрая последният фактор определя или по-скоро маркира баланса между желанието ни да разраснем това портфолио и да спим спокойно.

Но желанието за поемане на рискове се превръща в емоционалното ядро ​​на всеки инвестиционен план, особено когато имате способността да го направите. За всеки от нас има средно положение между това да запазим портфейла си в облигации или да го инвестираме изцяло на фондовия пазар или в определени сектори, но в същото време няма правилен или грешен отговор: 50/50 – 60/40 – 75 /25 в действителност няма голямо значение, най-важният аспект не е непременно самото разпределение на активите, а способността да се придържате към избраното разпределение дори в трудни ситуации.
Реклама на трета страна. Това не е оферта или препоръка от Investing.com. Вижте информацията тук или премахнете рекламите.

Не трябва да се тревожим твърде много за минималните процентни разлики в разпределението в рамките на портфейла, а по-скоро да се изложим на

поведенчески грешки,

произтичащи от пазарния момент.

Най-добрата възвръщаемост идва, когато се чувстваме комфортно с това, което правим, когато не сме прекалено обсебени от нашите инвестиции. Първата стъпка в надеждата да спечелим „планина“ от пари е да знаем как да изберем разпределение, което балансира нашите съжаления и желания, поддържайки го за 15-20 години.

Националното проучване на милионерите разкрива, че 75% от милионерите отдават финансовия си успех на стабилни, последователни инвестиции за дълъг период от време. Един от крайъгълните камъни на успешните инвестиции е

сложната лихва

Алберт Айнщайн умишлено я определи като осмото чудо на света, докато Уорън Бъфет я определи като най-важния фактор за успех в света на инвестициите. Всеки може да спечели от това.

Но да бъдеш търпелив с „позиция“ понякога означава да се съпротивляваш на естествената човешка склонност към действие. Това е важен урок, който трябва да си припомняме от време на време. Моментът на нестабилност е само момент в дългосрочен план

Връщам се към днешния ден. Само тази година S&P 500 записа 24 нови най-високи стойности за всички времена, волатилността остава сравнително ниска от известно време, не сме имали резки спадове в над 300 сесии.

Това доближи индекса на САЩ още повече, все по-внезапно, до най-дългата серия от последните 10 години.

S&P 500 записа възвръщаемост от

над 12%

от началото на годината, без да забравяме, че 2023 също беше положителна, с възвръщаемост от над 26%. Изглежда, че това са добри „времена“ за инвеститорите и поддържането на разпределението на собствения ви капитал, дори на мечия пазар през 2022 г., донесе стойност на портфолиото ви.

Но внимавайте, те няма да продължат вечно. Икономистът Хайман Мински в своето изследване

„Хипотезата за финансовата нестабилност“

пише, че в периоди на продължителен просперитет икономиката преминава от финансови взаимоотношения, които правят системата стабилна, към финансови взаимоотношения, които правят системата нестабилна. По същество рано или късно стабилността води до нестабилност, защото пазарите са склонни да бъдат циклични.

Най-доброто четене, което можем да дадем като инвеститори, е да избягваме да оставяме емоциите си да бъдат същите като на масите. Ако не можем да предвидим какво ще се случи след текущия бичи пазар, какво можем да направим, за да разчетем пазара?

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising