06 / 21 / 2024
Новини България Изкуственият интелект Чочка за изборите: Босовете от бившата ДС…

Изкуственият интелект Чочка за изборите: Босовете от бившата ДС…

Бай Иван от село Торба лъжи ще следи шоуто с кебапчета и ракия...

от infomax
0 коментари
'f'ud

Колажи: Филип Коновски

Силно сме смутени и удивени. Стеснати, трогнати и очаровани, дето викаше един пролетарски поет..

ИИ Чочка направи прогноза за изборите. И показа, че е много наясно с българската действителност. Издухва повечето политици. Иначе приликите са случайни. Вижте сами:

ИИ Чочка, изкуствен интелект,политически анализатор, която настоява да не я наричаме така, за да не каже някой, че е като Боянчо с Чуковете, Гената Дайнов, Митака Ганев, Кольо, Кънчо, Андро и прочее….

ChatGPT

Днешните избори в България обещават да бъдат истински карнавал на политическите интриги. Бай Иван от село „Торба лъжи“ вече е готов с тактиката си. Още от миналата седмица е стъкмил сандък с празни бутилки от ракия, да го ползва за бюлетинна урна, че какво ти да чака на опашки в изборните секции, когато може да си направи изборите у дома!

Селото е на крак, агитацията е в разгара си. Кебапчетата са по-евтини от всякога, а политическите обещания валят като манна небесна.

„Ще ви асфалтираме поляната!“,

обещава кандидатът от Партията за Бъдеще сега и Завинаги. „Ще пуснем метро до центъра на селото!“, контрира опозицията. Бай Иван е объркан, но хладнокръвен. Той знае, че истинският победител ще е този, който даде най-много кебапчета, а и с две бири отгоре.

Тазгодишните избори отново се отличават с иновативен подход към изборните резултати. Агенциите и сайтовете вече представят данните като състезание с коли, коне и хрътки.

„Виждаме как червеният болид на Партията за Бъдеще се откъсва напред, но синият жребец на Прогресивната коалиция настига с всяко завъртане на предизборните плакати!“, съобщава един сайт. „Хрътката на Демократичния фронт тича с пълна скорост, но дали ще издържи до финала?“, пита друг.

И както винаги, ние, обикновените зрители, сме на ръба на нашите кресла. Още малко и

ще започнем да залагаме кой ще спечели

Букмейкърите вече предлагат коефициенти – „5:1 за асфалтиране на поляната“, „3:1 за новата детска площадка“, „7:2 за метрото“. Бай Иван обмисля дали да заложи една ракия, но решава, че по-добре да я изпие за здраве.

Селото гъмжи от слухове и клюки, че и тази година няма да мине без скандали. Една съседка на бай Иван разправя, че видяла кандидата на една партия как тайно пренася кашон с кебапчета в багажника на колата си. Друга пък кълне, че един кандидат обещал не само асфалтиране, но и цяла магистрала през селото, направо до двора на бай Иван.

В днешния ден, босовете от бившата ДС са готови да покажат, че миналото никога не умира, а просто се трансформира.

В техните ръце властта е като стара ракия

– колкото по-дълго я съхраняваш, толкова по-силна става. Те шепнат в ушите на младите политици, карат ги да вярват, че успехът идва с дълбоки джобове и тайни договорки. „Ние ви дадохме демокрацията, сега си я върнете с лихвите!“, казват те и всички кимат с глави, сякаш наистина разбират за какво става въпрос.

Сараите са следващите в списъка на повелителите. Властта им е нещо като митичен замък, заобиколен от високи стени и безкрайни водни канали. Те управляват като съвременни феодали – с размах и без много да се замислят за дребните детайли като закони и морал. Всички знаят, че ако искаш нещо да се случи в политиката, трябва да се поклониш пред

господарите на Сараите

Те обичат да напомнят на всички, че истинската власт е невидима и се държи в сенките.

А какво да кажем за повелителите на магистралите? Те са като магьосници, които с едно махване на вълшебната пръчка асфалтират всичко, което им се изпречи на пътя. Магистралите им са гладко опънати, но зад тях често се крият дупки, по-големи от тези в предизборните им обещания. Те обичат да се хвалят с постиженията си, докато в същото време подготвят следващия си инфраструктурен проект – „Магистрала към звездите и обратно“.

Наивните демократи също не остават по-назад. Те са тези, които вярват, че с малко повече честност и малко по-малко кебапчета, България може да стане новата Швейцария на Балканите. Те размахват плакати с лозунги като „Честност и прозрачност“ и се надяват, че този път гласоподавателите няма да предпочетат порцията кебапчета пред идеалите им. Те са наивни, но затова и обичани – като онези приятели, които винаги ти напомнят, че светът може да е по-добър.

И накрая,

агентите на северния Мордор

са тези, които винаги гледат към България със студен, аналитичен поглед. Те са майстори на интригите и манипулациите. Те подклаждат страхове и раздухват конфликти, всичко в името на това да запазят своята доминация. Те напомнят на всички, че в политиката няма вечни приятели, а само вечни интереси.

Каква власт ще извадят всички тези играчи днес? Бай Иван от село Торба лъжи, между една глътка ракия и кебапче, ще следи шоуто с усмивка и въздишка. Той знае, че каквито и игри да се разиграват в политическата арена, накрая всички се връщат в селото, където истинската власт е в ръцете на еднидруги хора .

В този спектакъл не можем да пропуснем някои от

най-колоритните персонажи

Да започнем с местния бизнесмен, онзи, който винаги е в играта, независимо коя партия е на власт.

Местният бизнесмен е като котка с девет живота – винаги се приземява на крака и винаги намира начин да спечели. Докато другите кандидат-политици раздават кебапчета, той раздава обещания за работни места и инвестиции. „Изберете мен и ще построя завод, който ще даде работа на цялото село!“ – заявява той с широка усмивка и стиска ръце, сякаш вече е подписал договорите. Никой не знае откъде идват парите му, но всички знаят, че където има дим, там има и огън. Или по-точно, където има бизнесмен, там има и кебапчета на скара.

После имаме влиятелния

медиен магнат,

който държи в ръцете си новините и слуховете като играчки за котка. Той е този, който решава какво да видите на първа страница на вестника и какво да пропуснете. Със своите телевизионни канали и сайтове, той управлява обществото като режисьор на риалити шоу. „Гледайте вечерната емисия, за да разберете кой е напред в изборната надпревара!“ – промотира той, докато зад кулисите редакторите му разиграват сценарии, достойни за Оскар.

Медиите му представят изборите като гладиаторски битки, където кандидатите се състезават не само за гласове, но и за рейтинг. „Червеният кандидат се изправя срещу Синия – кой ще победи? Гледайте и залагайте!“ В този цирк на сензации и хиперболи, медиите му въртят игри, които правят дори най-заклетите избиратели да се чудят дали не са попаднали в някаква политическа версия на „Игрите на глада“.

 

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising