07 / 14 / 2024
Новини Свят Искат да сменят главнокомандващия на ВСУ! Той: До Крим ни остават 84 км.

Искат да сменят главнокомандващия на ВСУ! Той: До Крим ни остават 84 км.

0 коментари
Искат да сменят главнокомандващия на ВСУ! Той: До Крим ни остават 84 км.

Някои чиновници от обкръжението на президента на Украйна Володимир Зеленски биха искали да сменят главнокомандващия на въоръжените сили Валерий Залужни с настоящия командир на Сухопътните войски Александър Сирски, твърди УНИАН. Слуховете разтревожиха висши западни военни служители , а двамата генерали мълчат за слуховете.

„Служители, близки до Зеленски, подчертават, че генерал Залужни не е посещавал фронтовата линия.  Защитниците на генерала казват, че това е така, защото същите тези служители са му забранили да го направи“, добавя The Economist.

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни заяви по-рано в интервю за The Economist:
„За да стигнем до административните граници на Крим, трябва да изминем 84 км до Мелитопол. Между другото, това ни е достатъчно, защото Мелитопол ще ни даде пълен контрол върху сухопътния „коридор“, от там можем да стреляме по Кримския провлак с HIMARS .

Украйна подготвя нова операция, каза в интервюто Залужни и подчерта, че западните партньори са напълно информирани за военните искания на Украйна за деокупация на територии, но все още предоставят недостатъчно оръжия за целта, пише УНИАН.

„С такъв ресурс не мога да провеждам нови големи операции, въпреки че в момента работим по такава“, каза генералът.

Залужни добави : „Операцията „е в ход, но вие все още не я виждате“.

„Използваме значително по-малко снаряди“, обобщи главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна.

„Руската мобилизация проработи. Не е вярно, че техните им проблеми са толкова ужасни, че хората им няма да се бият. Ще се бият. Царят ги е пратил на война и те отиват на война. Изучавал съм историята на двете чеченски войни, там беше същото. Те може да не са толкова добре оборудвани, но независимо от това представляват проблем за нас. По наши оценки техните резерви са около 1.2 – 1.5 милиона души. Руснаците готвят близо 200 хиляди души там някъде зад Урал както по време на втората световна война, но те няма да могат да обърнат ситуацията в полза на руската армия. Аз не се съмнявам, че ще те направят още един опит към Киев“,  обяснява той.

Украинският пълководец смята, че още през януари, но по-вероятно през пролетта, Руската федерация ще може да предприеме голямо настъпление и предупреди, че Украйна я очакват няколко тежки месеци.

„Имаме много важна за нас стратегическа задача – да създадем резерви и да се подготвим за войната, която може да се състои през февруари, в най-добрия случай през март, в най-лошия – в края на януари“, споделя той.

Загубите на руските войски от началото на пълномащабното им нахлуване в Украйна са достигнали 96 500 души, 2975 танка и стотици единици военна техника, казва генералът.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising