04 / 23 / 2024
Новини Мнение Иван Гешев се сети за „БНО Шипка“ и българската национална сигурност

Иван Гешев се сети за „БНО Шипка“ и българската национална сигурност

0 коментари
Иван Гешев се сети за "БНО Шипка" и българската национална сигурност

На това му се казва: „След дъжд-качулка“. Най-меко и любезно казано.

Главният прокурор Иван Гешев силно се притесни и за българската национална сигурност и за евроатлантическите интереси, та започва разследване на дейността на пропутинската организация „БНО Шипка“, както научихме днес.

„Жива да не бях“, дето викаше една дама от „Филиповци.

Сигурно е написал в търсачката: „Кой е Валтер Калашников“и му е настръхнала косата.

Софийската градска прокуратура (СГП) се е самосезирала по казуса и е възложила проверка на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) с оглед евентуално установяване на данни за престъпление против републиката.
Очаровани сме, но БНО „Шипка“ и т.нар. Воински съюз Васил „Васил Левски“, която държавното обвинение не закача, действат от години, хвалят се с ученията си с оръжия в Странджа, водени от руски „специалисти.“

Проверката е по Глава първа от НК, която третира най-тежките престъпления срещу републиката – тероризъм, опит за преврат, насилствено завземане на властта, въоръжено въстание и пр.
От години те събират доброволци във всички областни центрове, за което сме алармирали хиляди пъти, престъплението против републиката тече отдавна, но републиката чак сега се разтревожи……

Аз например съм писал на 15 ноември 2018 г.:

Тези хора заплашват с „противодействие и наказване на всеки опит за замяна на пълната и пряка Демокрация (НАРОДОВЛАСТИЕ) с всяка друга форма за управление на страната и обществено политически строй“. Ще наказват и тези, които са за ЕС и НАТО. И един куп други подобни. Но

не е виновен, който яде зелника

ДАНС и МВР ги оставиха да си ръфат от него до забрава. Службите отдавна трябваше да са си свършили работата…

В Перник протестиращите пък поискали снощи връщане на НРБ. Остава да поканят зелените човечета на любимия си Владимир Путин да освободят България и да върнат Народната република. Паравоенните ще им дадат координатите, нали те ги обучават“.
А също:“ Откровени мутри в мерцедеси с руски и молдовски номера блокираха магистрала „Тракия“. Протестират, моля ви се. Криминални типове и паравоенни човекоподобни провокират сблъсъци с полицията, нали им трябва властта. И правят това на фона на едни мирно протестиращи хора, които вярват, че са излезли да отстояват правата си, да изразят гражданската си позиция.“
През 2019 международната платформа Вellingcat на Христо Грозев направи разследване за паравоенните формирования като оръдия на Кремъл. Там се казваше:
„Чрез своята мантра за „защита на европейската крепост” от новото „ислямско нашествие” те си осигуряват платформа за открито и скрито международно сътрудничество между водещи фигури на радикалните крайно десни в Европа и местни доброволци, които се стремят да получат специално обучение от руски професионални инструктори.“

Преди няколко години германската обществена телевизия ZDF излъчи обширен репортаж от учение на организацията край българско-турската граница. Във видеоматериала мъжага в маскировъчно облекло и скрито лице даваше инструкции на руски, а самият шеф на „опълченците“ Владимир Русев обясни за ZDF, че паравоенните групи, които ръководи, са безплатно обучавани от руски инструктори. Русев в интернет е с партизанското име „Валтер Калашников“.

Наскоро руският опозиционен политик Генадий Гудков, който живее у нас, каза в интервю за „Капитал“, че БНО „Шипка“, както и други пропутински организации в България, се финансират и поддържат от специалните служби на Русия.
„Става въпрос за предположение за евентуално действие и дейност, която противоречи не само на българското законодателство и българската конституция, както и дейност, която защитава чужди национални интереси, евентуално“, отбеляза днес Гешев и допълни, че България е част от европейското семейство и в този смисъл прокуратурата защитавала интересите на Европейския съюз и евроатлантическите партньори на страната.

„Не можем да допуснем зловредно руско влияние в България и съответни действия, които уронват нашия интерес, но и интересите на нашите евроатлантически партньори“, подчерта Гешев и уточни, че при предишния главен прокурор Сотир Цацаров е постъпило искане за заличаване на регистрацията на „БНО Шипка“.
И какво като е постъпило?

Да не говорим, че т.нар . Воински съюз Васил „Васил Левски“ е друго име на същата организация всъщност. И да заличат едното име името на това гнездо на оси, то просто ще носи кощунствено другото си име.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising