06 / 21 / 2024
Новини Dolce vitaЗвезден прах Браво! Преслава заряза поп-фолка

Браво! Преслава заряза поп-фолка

от infomax
0 коментари
Преслава

Диетата, ПреславаНай-награждаваната поп-фолк примадона на Балканите, Преслава, взема почивка от фолка и  ритмичното дудукане, като се насочва към корените си с фолклорна музика! Тази новина е направо като чалга версия на „Обратен свят“!

Преслава, която през последните години доминираше по таверни, дискотеки, клубове и селски събори, реши да изостави силиконовите бюстиета и леопардовите клинове за малко, за да облече носия и да ни дари с малко автентичен фолклор.  Един ден , когато свършат парите , ще се върне обратно към поп-фолканай-вероятно ! Дано да не е скоро.

ИИ Чочка коментира:

Разбира се, това не е някаква шега на лелинчо ви от село. Самата сестра на Преслава, известната фолклорна певица Ивелина Колева, разкри тази музикална бомба. Двете сестри са като народната версия на „Сестрите Кардашиян“ – винаги на върха, но с повече китки и гайди!

Сега Преслава и Ивелина влизат в студиото, за да запишат три нови народни песни. Феновете им, които знаят за предишните им дуети, вече си купуват кърпички за сълзи от щастие и радост. Но заглавията на тези песни остават тайна като рецепта за баница на баба ти.

Може би някоя от тези нови народни перли ще прозвучи и на грандиозния концерт на Преслава в зала „Арена София“ на 16 ноември. Със сигурност няма да бъде изненада, ако сестра ѝ се появи там като специален гост. Може дори да има фойерверки, но с гайди!

О, Преслава, какво правиш с нас!

Чалгата вече няма да бъде същата без теб, както манджата на лелинчо няма да бъде същата без неговата любима сланина. Да, приятели, това е истински музикален залез за феновете на чалгата. Представете си – дискотеките ще бъдат като лятна баница без сирене, като мохито без мента, като Лелинчо без неговата прословута сланина!

Можете ли да си представите този абсурден свят? Светът, в който лелинчо седи на двора, тъжно гледайки залеза с чаша ракия в ръка, докато мърмори: „Ех, Преславо, и ти ли ни изостави?“ Неговата сланина, обаче, винаги е до него – вярна, сочна и мазна, както винаги. За разлика от Преслава, която сега е облечена в носия и пее за цветя и билки.

Но нека не изпадаме в депресия, защото дори и без Преслава

чалгата ще намери начин да оцелее,

като стар чичко в мазето на баба, който знае всички трикове за приготвяне на зимнина.

И в този драматичен миг, да си представим:
Падението на Чалгата и Сланината на Лелинчо

Хор: О, чалгата ни, музикалната ни царица, как ще живеем без твоите ритми, без твоите текстове за любов, ревност и вечните нощни забави? Как ще танцуваме до зори без твоята кралица?

Лелинчо: Преславо, ти която беше светлина в моя живот, като сланината в манджата ми, защо ни оставяш да се давим в народни ритми?

Хор: О, лелинчо, твоята сланина ще те утеши, но кой ще утеши нас без чалга ритми?

Лелинчо: Сланината може да ми е вярна, но без Преслава и чалгата, дори и ракията е горчива!

Преслава: Не плачете, мои верни поданици! Аз се завръщам към корените, но ще се върна по-бляскава и по-чалга от всякога!

И така, мили фенове, макар и да живеем в мрачен свят без чалга величеството Преслава, нека се държим за сланината на лелинчо и да вярваме, че светлото бъдеще на чалгата ще се завърне!

И ето, тук идва драматичният момент, като в истинска

древногръцка трагедия:
Преслава и народът

Хор: О, Преславо, ти, която си ни дарила със звуци неземни, защо ни изоставяш в този миг на нужда? Оставяш ли ни сами в ритмите на самотата?

Преслава: О, любими мои, аз не ви изоставям, но се завръщам към корените си, към песните на дедите ни. Ще запеем заедно и ще си спомним кой сме и откъде идваме!

Хор: Но, о, славна певице, как ще преживеем без твоите хитовете като „Лъжа ли е“ и „Пия за теб“? Как ще танцуваме в дискотеките без твоя глас?

Преслава: Стойте твърди, о, фенове мои верни, защото ще се върна, и когато се върна, ще бъде по-силна, по-бляскава и по-чалга от всякога!

И така, скъпи фенове, дръжте се здраво, защото пред нас се разкрива един нов музикален свят, но не забравяйте – поп-фолкът ще се върне, както се връщат всички добри неща в живота.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 3 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising