09 / 19 / 2024
Новини По пътищата на света Пепа Петрова: Случайно попаднах в призрачния град в пустинята Мохаве

Пепа Петрова: Случайно попаднах в призрачния град в пустинята Мохаве

от infomax
0 коментари
🏡От безлюдния призрачен град Калико в пустинята Мохаве- до перлата на Калифорния- Санта Барбара на Тихия Океан🌵 Едно от най-живописните и подредени места в щата, но едва днес научих, че неговият модерен облик се дължи на архитекта Джеф Шелтън. Този човек преобръща архитектурата на Санта Барбара. Да речем… той е Калифорнийският Гауди (Барселона) или Хундертвасер (Австрия). Повече от 15 години Джеф модернизира испанския колониален стил, установен в Санта Барбара от 1786г. Всички къщи в албума са по негови проекти. Исках да сложа само първата снимка, но и другите са къщи-уникати. Призрачният 🏚️Калико в предишния пост📸

Пепа Петрова, журналист. Фейсбук

Пепа Петрова: Случайно попаднах в призрачния град в пустинята МохавеСлучайно попаднах в призрачния град в пустинята Мохаве🌵
Аз никога нямаше да разбера за съществуването на този призрачен град, ако на кучето не му се беше допишкало. На връщане от Вегас. Нямаше как да спра на магистралата и се оглеждах за отбивка. Видях стрелка “Калико”и завих. След 5-6 километра навътре- изведнъж от нищото се появи призрачният град Калико в пустинята Мохаве. Намира се между Невада и Калифорния, но е на територията на Калифорния.

Жега, 47 градуса,

дърво и камък се пукат.
Оказа се, че трябва да платим, за да влезем вътре с колата и да разгледаме.
Оказа се, че Калико е стар миньорски град за добив на сребро, който съществува от 1881 г. и е изоставен в средата на 1890 г., след като цените на среброто падат драстично. Градът, който някога е осигурявал добър живот на миньорите, е изгубил живота и се превърнал в „призрачен град“. За първи попаднах на подобно място. Не знам как миньорите са издържали да работят в тази убийствена жега!
Уолтър Нот купува Калико

през 50-те години

на миналия век, архитектурно възстановявайки всички освен петте оригинални сгради, за да изглеждат така, както са изглеждали през 80-те години на 19 век. Calico е признат за държавна историческа забележителност от тогавашния губернатор Арнолд Шварценегер.
П.С. Кучето се изплаши от жегата и не се изпишка😂, но пък видяхме Калико😉

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising