10 / 18 / 2024
Новини Свят Южна Корея може да даде на Украйна оръжията на победата

Южна Корея може да даде на Украйна оръжията на победата

от infomax
0 коментари
война, Русия

Южна Корея Президентът на Южна Корея Юн Сеок Йол каза, че решението за подкрепа на Украйна с оръжие ще бъде взето въз основа на това как ще функционира новият военен пакт между Русия и КНДР.

Политикът каза това в интервю за Ройтерс в отговор на въпрос дали ще разреши доставката на оръжия за Киев. Според Юн Сеок Йол Сеул ще наблюдава „нивото и съдържанието на военното сътрудничество между Русия и Северна Корея“. Говорим за области като

търговия с оръжия,

трансфер на военни технологии и помощ със стратегически материали.

Южнокорейският лидер ще обсъди с лидерите на НАТО ясната заплаха, която Северна Корея представлява за Европа. Той подчерта, че Руската федерация ще трябва да избира между двете Кореи.

„Военното сътрудничество между Русия и Северна Корея е явна заплаха и сериозно предизвикателство за мира и сигурността на Корейския полуостров и в Европа“, каза президентът.

Както беше отбелязано, отношенията между двете страни се влошиха, след като КНДР изпрати балистични ракети и артилерия на Руската федерация за войната. Сеул също

не хареса новия договор

за взаимна отбрана между Москва и Пхенян.

Юн Сок Йол през 2022 г. стана първият южнокорейски лидер, присъствал на среща на върха на НАТО. Сега той отива на събитието на Алианса във Вашингтон.

Президентът на Южна Корея подчертава необходимостта от засилване на връзките за сигурност с Европа и други съюзници на САЩ, за да се овладее заплахата от Северна Корея. Очаква се Сеул да изведе партньорството си с НАТО на следващото ниво, като участва в учения за киберзащита тази година.
Сътрудничество между Русия и КНДР – реакцията на Сеул

Както УНИАН писа по-рано, на 19 юни руският президент Владимир Путин посети КНДР за първи път от 24 години и се срещна с Ким Чен Ун. Политиците са подписали документи, които укрепват сътрудничеството.

След това ръководителят на отдела за национална сигурност на президентската администрация на Южна Корея Чан Хо-джин заяви, че Сеул няма да бъде обвързан с нищо по отношение на помощта за Украйна, ако Русия прехвърли високоточно оръжие на КНДР.

Forbes писа, че Украйна ще може да унищожи руски самолети, ако получи южнокорейски ракети.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising