05 / 28 / 2024
Новини Свят Зеленски ще говори за Украйна с краля…

Зеленски ще говори за Украйна с краля…

от infomax
0 коментари
Зеленски ще говори за Украйна с краля...

Украинският президент Володимир Зеленски ще говори за Украйна с краля на Испания. Това се казва в изявление на Кралския дворец от 14 май, отбелязва агенция Ройтерс.

Съобщава се, че Володимир Зеленски планира да посети Мадрид, за да се срещне с крал Филип VI на 17 май.

Изявлението на двореца гласи:

„Монархът ще даде прием за Зеленски в 12:30 местно време (13:30 украинско – УНИАН), а час по-късно ще даде обяд в негова чест.

Испанското правителство все още не е предоставило подробности относно посещението поради съображения за сигурност, твърди още медията.

В същото време в Испания се очаква Зеленски да подпише двустранно споразумение за сътрудничество в областта на сигурността с премиера на испанското правителство Педро Санчес, пише още Reuters.

Изданието припомня, че подобно на други страни от Европейския съюз Испания се е ангажирала да подкрепи Украйна с финансова и военна помощ след пълномащабното руско нахлуване през февруари 2022 г.

Медиите също така отбелязват, че посещението на Зеленски в Испания идва в момент, когато Украйна чака

нови решения

за дългосрочна подкрепа от ЕС. По-специално по въпроса за предоставянето на повече оръжия и по други теми, които бяха обсъдени в рамките на Съвместната декларация за подкрепа на Украйна (става дума за декларация за гаранции за сигурност, за която страните от Г-7 се споразумяха през юли 2023 г.).

Споразумение за сигурност с Испания – какво се знае ?

Ден преди това стана известно за плановете на Зеленски да пътува до Испания, за да подпише споразумение за сигурност със страната.

Вестник El Pais писа за това, като твърди, че Зеленски трябва да се срещне с премиера Санчес. По това време обаче медиите не посочиха конкретна дата за посещението .

Медиите съобщиха, че Украйна е започнала преговори за подписване на споразумение с Испания в началото на март 2024 г. El Pais заяви, че Украйна иска да подпише същото споразумение като тези, които Киев вече е договорил с Италия, Германия, Дания, Франция, Великобритания и Канада.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising