07 / 14 / 2024
Новини България Рекорд! МВР и прокуратурата са осъдени да платят над 48 млн. на „Лев Инс“ заради акция „Октопод“

Рекорд! МВР и прокуратурата са осъдени да платят над 48 млн. на „Лев Инс“ заради акция „Октопод“

0 коментари
Рекорд! МВР и прокуратурата са осъдени да платят над 48 млн. на "Лев Инс" заради акция "Октопод"

С решение на Пернишкия окръжен съд МВР и прокуратурата са осъдени да платят над 48 млн. лева на застрахователното дружество „Лев Инс“ заради нанесени имуществени и неимуществени вреди от акция „Октопод“ преди повече от десет години.

През 2010 година, по времето на първия кабинет на ГЕРБ офиси на дружеството бяха запечатани, а техниката им иззета с аргумента, че един от обвиняемите – Алексей Петров – е свързан с компанията. Петров беше задържан, а от образуваните две дела едното беше прекратено, а по другото бившата барета беше оправдан.

В иска си от „Лев Инс“ твърдят, че заради действията на разследващите е била създадена обществена нагласа, че дружеството е замесено в незаконна дейност, което пък е довело до загуба на доверие от страна на клиентите и съответно – лоши финансови резултати за компанията. Заради акцията и иззетите документи и техника е било почти невъзможно да възстановят дейността си. А и иззетото било държано дълго време от разследващите и не било върнато въпреки всички молби и заявления.

„Лев инс“ завежда делото през 2015 година, но заради многократни отводи е изпратено за разглеждане в Перник. Първо отвод са си направили всички съдии от Софийския градски съд, защото претенциите на компанията са насочени и срещу градския съд.

През 2019 г. делото е пратено в Перник и разпределено на съдия, но тя е командирована в апелативния съд в София. Материалите отиват при втори съдия, но той също е командирован, но в градския съд. Така делото отива при съдия Мария Милушева, която го решава на първа инстанция, съобщава bird.bg

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising