07 / 22 / 2024
Новини Свят Путин се увлече: Западът предизвика конфликта в Украйна

Путин се увлече: Западът предизвика конфликта в Украйна

от infomax
0 коментари
Путин

Руският президент Владимир Путин все повече затъва в оправдания за злия Запад, за да оправдае безумната си инвазия в Украйна, която е пред провал.

БТА, Николай Станоев

Западът предизвика конфликта в Украйна, за да задържи развитието на Русия, каза руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

На среща с млади учени от Руския федерален ядрен център в Саров, Путин припомни предишното си посещение в този град в Нижегородска област през 2014 г. „Тогава нашите недоброжелатели направиха първите си стъпки в своите опити да ограничат нашия технологичен суверенитет, да попречат на развитието ни“, заяви руският президент, визирайки санкциите, наложени на страната му от Запада след анексията на Крим и началото на конфликта в Източна Украйна.

Путин припомни, че преди девет години е говорил за необходимостта „от предприемане на енергични мерки, за да бъде гарантиран технологичният суверенитет“ на Русия. „Трябва да кажа, че нашите прогнози се сбъднаха“, отбеляза той.

Руският президент обобщи, че е било направено много, за да бъде гарантиран технологичният суверенитет на страната му, но предстои още доста работа.

Откакто Русия предприе пълномащабната си инвазия в Украйна през февруари миналата година, Путин често казва, че войната е била провокирана от Запада. През тези вече близо 19 месеца руският президент рядко се появява на обществени места.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising