05 / 29 / 2023
Новини Свят Принц Хари и Мегън поставили условие, за да отидат на коронацията на крал Чарлз III

Принц Хари и Мегън поставили условие, за да отидат на коронацията на крал Чарлз III

Двамата настояли да бъдат на балкона на Бъкингамския дворец в деня на коронацията

от infomax
0 коментари
Принц Хари и Мегън поставили условие, за да отидат на коронацията на крал Чарлз III

В навечерието на коронацията на крал Чарлз III, принц Хари, негов втори син, се е свързал с Едуард Фицалан-Хауърд, настоящият граф-маршал и 18-и херцог на Норфолк, който отговаря за организирането на коронациите и други важни церемонии.
Хари и съпругата му Меган Маркъл изпратили специални условия, за да отидат на коронацията.
Двамата настояли да бъдат на балкона на Бъкингамския дворец в деня на коронацията. Освен това искали да знаят какви точно ще бъдат функциите и места на децата им – Арчи и Лилибет.

Крал Чарлз III даде да се разбере, че иска коронацията да включва традиционна пищност, но трябва да отразява една по-модерна Великобритания и ролята на монарха днес и това е работа за Едуард Фицаланом-Хауърд.Хауърд ръководеше и организацията и съветваше Бъкингамския дворец относно тържествата по повод платинения юбилей на покойната кралица Елизабет II миналия юни и държавното погребение след смъртта й през септември.

Фицалан-Хауърд са една от най-старите аристократични фамилии във Великобритания. Тяхното семейно седалище е замъкът Аръндел в Западен Съсекс, реставрираният средновековен замък обхваща 6475 хектара (16 000 акра) и е най-голямото имение в региона.

18-ият херцог на Норфолк знае, че списъкът за коронацията, който е изготвен още от покойната кралица, включва 8000 души. Той, с одобрението на Чарлз III, намали този брой до 2000 души.

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Designed and Developed by MOXXadvertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност