06 / 8 / 2023
Новини Свят Москва пази богатите от мъките на войната в Украйна, вкарва в месомелачката етническите малцинства

Москва пази богатите от мъките на войната в Украйна, вкарва в месомелачката етническите малцинства

Тъй като Русия продължава да понася изключително тежки загуби, въздействието се различава драстично в различните региона на страната"

от infomax
0 коментари
Москва пази богатите от мъките на войната в Украйна, вкарва в месомелачката етническите малцинства

Москва пази богатите от мъките на войната в Украйна, вкарва в месомелачката етническите малцинства.  Това сочи анализ на британското министерство на отбраната, съобщи ДПА.

Руското ръководство до голяма степен предпазва и жителите на големите градове от последиците от нахлуването в Украйна,

„Тъй като Русия продължава да понася изключително тежки загуби, въздействието се различава драстично в различните региона на страната“, се казва в анализа.

„Пропорционално на населението им, най-богатите градове Москва и Санкт Петербург са останали сравнително незасегнати. Това важи с особена сила за семействата на елита в страната“.

В голяма част от източните региони човешките загуби, като процент от населението, вероятно са тридесет пъти повече, отколкото тези в Москва, твърди британското ведомство.

„На някои места етническите малцинства са най-потърпевши, в Астаханска област около 75 процента от човешките загуби са от малцинственото казахско и татарско население“, заяви министерството.

„Макар руското министерство на отбраната се опитва да се справи с продължаващия недостиг на личен състав, изключването на по-заможните и по-влиятелни елементи на руското общество най-вероятно ще остане основен фактор“, се казва в текста.

Междувременно в Киев отоплението и електроснабдяването отново работят след руската атака с голям брой хиперзвукови ракети „Кинжал“, съобщиха местните власти.

„Кинжал“ е руска хиперзвукова балистична ракета способна да носи ядрен заряд, която може също да носи и конвенционални бойни глави, каквито бяха използвани при нападението в Киев. Твърди се, че обхватът ѝ е 3000 км., отбелязва ДПА.

„Електричеството и водата отново са налични във всички части на града. Инфраструктурата на столицата работи в нормален режим“, съобщи военната администрация.

По-рано днес кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че системите за отопление на града са изцяло възстановени.

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност