10 / 23 / 2024
Новини Свят Как Доналд Тръмп готви преврат, ако загуби изборите?

Как Доналд Тръмп готви преврат, ако загуби изборите?

0 коментари
Тръмп

Доналд Тръмп може да се опита да вземе властта, дори и да загуби президентските избори в САЩ. Както пише Politico, преди четири години той вече се е опитал да реализира такъв сценарий и ситуацията може да се повтори.

Как ще стане това?

„Десетки интервюта с хора, участващи в избирателния процес, потвърждават: Тръмп не само може да направи втори опит да отмени изборите, които ще загуби, но той и неговите съюзници вече полагат основите за това“, пише още изданието.

Според журналистите,

стимулът на Тръмп

да получи власт и защита в Белия дом е по-силен от всякога: ако загуби, той ще се изправи пред лавина от съдебни процеси, които могат да продължат през целия му живот. Ако спечели, тези дела вероятно ще бъдат прекратени.

Въпреки че никой не знае точно как Тръмп може да атакува избирателната система през 2024 г., Politico, позовавайки се на мнения на законодатели, следователи от Конгреса, партийни дейци и експерти по конституционно право, представя

приблизителен сценарий:

Той ще засили недоверието в резултатите от изборите, правейки необосновани или преувеличени твърдения за широкоразпространени измами и подавайки съдебни искове, оспорващи достатъчно гласове, за да промени резултатите в ключови щати.

Той ще разчита на приятелски настроени местни и щатски служители, които да се противопоставят на потвърждаването на резултатите.

Той ще призове съюзници в щатските законодателни органи, контролирани от Републиканската партия, да назначат „алтернативни“ президентски електори.

Той ще разчита на републикански конгресмени да подкрепят тези алтернативни електори — или поне да отхвърлят демократическите  когато се съберат да потвърдят резултатите.

 

Той ще се опита да лиши Камала Харис от 270 гласа

в Избирателната колегия, изпращайки изборите в Камарата на представителите, където републиканците вероятно ще имат достатъчно гласове, за да изберат Тръмп за следващ президент.

Както отбелязва Politico, Тръмп вече има някои от необходимите елементи за тази кампания.

Той вече започна ясна мисия да създава колкото се може повече несигурност относно резултатите от изборите, заявявайки, че единственият начин да загуби от Харис е, ако демократите „измамят“.

Също така, много от служителите, които преди четири години попречиха на Тръмп, бяха отстранени или подадоха оставка, като предадоха властта на по-послушни наследници, подкрепящи Тръмп. Освен това, заплахите към избирателните служители се увеличиха, както и опасенията от граждански безредици.

„Възможно е Тръмп и неговите съюзници да не положат постоянни усилия да отменят загубата си на изборите. Убедителна победа на Харис би затруднила Тръмп да обедини републиканците зад себе си. Но наблюдатели на изборите, избрани лидери и някои съюзници на Тръмп са единодушни в едно: в нощта на изборите, независимо от резултатите, колко гласа ще останат неприети и колко съветници ще му кажат обратното, Доналд Тръмп ще обяви себе си за победител“, пише Politico.

Изборите в САЩ и Украйна

Камала Харис по-рано заяви, че ще обмисли възможността за членство на Украйна в НАТО в бъдеще, докато Доналд Тръмп критикува военната помощ за Киев и заяви, че бързо ще прекрати войната, ако бъде избран.

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че вижда три „пътя напред“ след изборите в САЩ. Един от тях е продължаване на подкрепата за Украйна от съюзници, които все още се „страхуват от някои рискове“. Другите два варианта предполагат подобрение или влошаване на ситуацията за Украйна в зависимост от това, кой ще спечели президентските избори.

 

Очаквайте подробности за новата българска книга на английски език „Тръмп, Путин КГБ“, която може да обърне изборите в САЩ.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising