10 / 19 / 2024
Новини Свят САЩ са знаели, че Путин ще нападне Украйна още през октомври 2021 г.

САЩ са знаели, че Путин ще нападне Украйна още през октомври 2021 г.

от infomax
0 коментари
Путин

Колаж УНИАН

Още през октомври 2021 г. Съединените щати са знаели, че руският лидер Владимир Путин има план за инвазия в Украйна с 175 хиляди войници. Това разкри в своята книга заместник-редакторът на The Washington Post Боб Уудуърд.

Авторът описва това като изумителен успех на американското разузнаване, което, в частност, е имало източник вътре в Кремъл.

Уудуърд също така споделя подробности от септември 2022 г., когато разузнавателните агенции съобщават, че Путин е обмислял възможността да използва тактическо ядрено оръжие по време на войната с Украйна. Оценката на разузнаването, на която журналистът се позовава в книгата си, показала, че вероятността руският диктатор да разположи ядрено оръжие, ако войските му бъдат обкръжени от украинските сили, се е увеличила от 5% на 50%:

„В началото на октомври 2022 г. Байдън каза на частно събиране за събиране на средства в дома на Джеймс Мърдок, син на медийния магнат Рупърт Мърдок, че „не сме се сблъсквали с перспективата на Армагедон от времето на Кенеди и кубинската ракетна криза“.

Уудуърд също така описва разговорите на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин с тогавашния ръководител на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу, в които Остин го е предупредил, че ако Русия използва ядрено оръжие, „всички ограничения, които сме прилагали в Украйна, ще бъдат преразгледани“.

От своя страна Байдън призова китайския лидер Си Цзинпин да се противопостави на използването на ядрено оръжие. Уудуърд заключава, че реакцията на Си, както и липсата на катастрофален пробив на руските сили в Украйна, са били достатъчни за намаляване на заплахата от ядрена атака.

 

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising