10 / 5 / 2024
Новини Свят Експерт: Само украинците са готови за Трета световна война

Експерт: Само украинците са готови за Трета световна война

от infomax
0 коментари
Експерт: Само украинците са готови за Трета световна война

Никой в света не е морално подготвен за Трета световна война и не планира „да изстрелва ракети“. Това мнение сподели в интервю за украинското Radio NV изтоковедът Михаил Якубович.

„За Трета световна война, ми се струва, освен украинците, никой в света не е готов. Мога да направя този извод, посещавайки различни страни и общувайки с различни фигури както в науката, така и свързани с политиката. Няма хора, които да са готови да влязат в бункери и да седят там“, разказва той.

Според анализатора, дори в условията на руско-украинската война,

елитите на двете страни

остават в относително комфортни условия и никой не се крие под земята.

„Дори елитите – украински и руски – не седят в бункери, а често се срещат в неутрални страни, което също ни е добре известно. И да се каже, че тези елити са готови да изстрелват ракети и да се крият в бункери, живеейки както в книгата Москва 2030… Това няма да се случи. Няма хора, готови да направят това“, убеден е Якубович.

Това напълно се отнася и за ситуацията в

Близкия изток,

смята експертът.

„Един ден война, един ден мир – такава ще бъде приблизително ситуацията в отношенията между Израел и Иран и други участници. И дори след американските избори: дали ще дойде Тръмп, или Харис, или дори някой трети (фантастичен сценарий) – те няма да променят значително отношенията в Близкия изток“, казва анализаторът.

Перспективата за Трета световна война

Както съобщи УНИАН, в края на септември Русия обяви намерение да промени ядрената си доктрина. Отсега Кремъл си предоставя формално право да атакува неядрени страни чрез използване на безпилотни летателни апарати.

Също така агенцията съобщи, че НАТО продължава да се подготвя за евентуална пълномащабна война срещу Русия. По-специално, алиансът съставя нови планове за масова евакуация на ранените, тъй като няма да бъде възможно да се извеждат с хеликоптери, както в Ирак или Афганистан, в тази ситуация.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising