Новини Свят Тези очарователни животинки са на ръба на изчезването

Тези очарователни животинки са на ръба на изчезването

от infomax
0 коментари
животинки

ленивецИзменението на климата тласна ленивците в Централна и Южна Америка, известни както със своя чар, така и със своя бавен живот, до ръба на изчезването. Изследователите са установили, че бавният метаболизъм на животните и ограничената способност да регулират телесната си температура могат да застрашат съществуването им на света. По-специално, става дума за популации, които живеят във високопланински райони, пише Newsweek.

Въпреки че ленивците са емблематичен вид, цялостното дългосрочно наблюдение на популацията просто не е извършено в мащаб, който отразява реалните проблеми, според водещия изследовател Ребека Клиф.

„Въпреки това, след 15 години работа с ленивци в Коста Рика, ние сме много загрижени. В райони, където те някога са били в изобилие, видяхме как популациите им изчезват напълно през последното десетилетие“, каза Клиф.
Видео на деня

Според публикацията проучването се фокусира върху двупръстите ленивци, открити както в равнинните, така и в планинските райони на Коста Рика. Чрез измерване на консумацията на кислород и телесната температура при симулирана промяна на климата учените определиха как животните могат да се справят с прогнозираното повишаване на температурата, очаквано преди 2100 г.a

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising