10 / 5 / 2024
Новини Свят Какво се крие зад срещата Байдън – Зеленски?

Какво се крие зад срещата Байдън – Зеленски?

0 коментари
Зеленски

Снимка: Президентството на Украйна

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън работи по среща с украинския лидер Владимир Зеленски следващата седмица. Предполага се, че преговорите могат да се проведат в рамките на срещата на върха на НАТО във Вашингтон. А за тази среща трябва да има сериозна причина… Не е изключено Байдън да иска лично да запознае Зеленски със

странното предложение на Путин за мир

То беше занесенов Белия дом от руския вътрешен министър и много прилича на капитулация. Ако не е опит за печелене на време.

Високопоставен служител на Белия дом каза, че Байдън ще се срещне с лидерите на НАТО на 9 юли като част от събитие за отбелязване на 75-ата годишнина на алианса. На срещата на върха на 10 юли той ще приветства Швеция като нов член на НАТО, а същата вечер е планирана съвместна

вечеря в Белия дом

На 11 юли са планирани срещи с представители на ЕС и партньорите на Алианса в Индо-Тихоокеанския регион – Австралия, Япония, Корея и Нова Зеландия, а следобед ще се проведе заседание на Съвета НАТО-Украйна.
След това президентът на САЩ ще проведе събития с участието на близо 20 съюзници и партньори, подписали споразумения за сигурност с Киев

„Въпреки че президентът ще има доста натоварен график, ние работим по организирането на срещи с различни световни лидери в кулоарите на срещата на върха, включително президента Зеленски. И ще имаме повече информация за тях, която да споделим през следващите дни“, се казва в изявлението казах.

Срещата на върха на НАТО във Вашингтон – последни новини

Лидерите на Северноатлантическия алианс ще се срещнат на 9 юли, срещата ще продължи три дни. Известно е също, че украинският президент Владимир Зеленски е получил покана.

Киев знае, че Украйна няма да получи покана за членство в НАТО тази година, но украинците биха искали да видят мощни стъпки от САЩ.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising