10 / 18 / 2024
Новини Свят Битката за Часов Яр е в разгара си

Битката за Часов Яр е в разгара си

от infomax
0 коментари
Битката за Часов Яр е в разгара си

Роман Гаско разказа подробности за битката за Часов Яр / УНИАН колаж от екранни снимки

Битката за град Часов Яр (Донецка област), който се намира западно от Бахмут, е в разгара си. Това каза в ефир на информационния маратон говорителят на 80-а отделна десантно-щурмова галисийска бригада от Въоръжените сили на Украйна Роман Гаско.

„Ситуацията продължава да остава доста

напрегната и сложна

Противникът не е спрял опитите си да превземе града. Съответно битката за Часов Яр вече е в разгара си. Всеки ден има сблъсъци, нови опити, контраатаки. Всичко е много битката продължава и вероятно сега е в пика си „, каза Гаско.

Според него интензивността на военните действия остава доста висока за дълъг период от време. Все още няма тенденции за намаляване, тъй като противникът разполага с достатъчно артилерийски боеприпаси, личен състав и усеща известно предимство в някои компоненти. Противникът е решен да продължи да щурмува града.

Той също така беше попитан дали има промяна в тактиката при опитите на руснаците да настъпят към Часов Яр. „Промени в тактиката и постоянни прегрупировки се случват през цялото време, тъй като врагът извлича добри поуки от всяка битка, която води, прави корекции в дейността си и в определени насоки избира различни методи за провеждане на действията си, в съответствие с това, тактически ходове от наша страна техните, постоянно се променят“, отбеляза Гаско. В същото време, според него, като цяло

ситуацията в Донецка област е тежка,

тъй като пълната окупация на региона е един от приоритетите на окупаторите.
Бригада „Рубеж“  на Националната гвардия, отбеляза на 14 май, че руските окупатори продължават да щурмуват Часов Яр с всички сили. Според него, ако  този град  бъде изгубен, ще бъде много трудно да се върне под контрола на Силите за отбрана на Украйна.

„Рубеж“

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising