10 / 5 / 2024
Новини Свят Докладват сутрин и вечер на Зеленски за руското настъпление в Харковска област, той обеща унищожаване на окупатора

Докладват сутрин и вечер на Зеленски за руското настъпление в Харковска област, той обеща унищожаване на окупатора

от infomax
0 коментари
Зеленски

Руските войски се опитаха да разширят операциите срещу Украйна в района на Харков. Украйна разбира обхвата на силите на Руската федерация и вижда нейните намерения, каза украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си обръщение .

„Нашите войници, нашата артилерия, нашите дронове дават отговор на окупатора, благодарен съм на всеки войник, на всеки сержант, на всеки офицер, който защитава нашите позиции точно както трябва“, отбеляза той.

Според Зеленски ще бъдат пренасочени

нови сили

към харковското направление.

„Както по нашата държавна граница, така и по цялата фронтова линия неизменно ще унищожаваме окупатора по такъв начин, че да пресечем всякакви руски настъпателни намерения“, отбеляза той.

Президентът добави, че главнокомандващият докладва сутрин и вечер, че е в постоянна връзка с министъра на отбраната и се осигурява всичко необходимо за защита на позициите на Украйна.

„Всичко зависи от упоритостта на нашите войници и всички, които държат позициите, сега поддържат позициите на цяла Украйна. Важно е

партньорите да подкрепят нашите войници

и упоритостта на Украйна с навременни доставки за Украйна, а не само с обявяването на пакета. Благодаря на всеки лидер, който възприема ситуацията по този начин“, подчерта Зеленски.

Припомняме, че рано сутринта на 10 май руските войски започнаха ново настъпление в северната част на Харковска област. Без особен успех.

Според ръководителя на Харковската област Олег Синегубов руснаците са се опитали да проникнат в пограничните села на Харковски и Чугуевски райони, но са били отблъснати.

Снимка: Президентството на Украйна

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising