10 / 6 / 2024
Новини Свят Нова ракета за HIMARS беше тествана в САЩ

Нова ракета за HIMARS беше тествана в САЩ

от infomax
0 коментари
Украйна

Съединените щати успешно проведоха квалификационни изпитания на ракети за системите M142 HIMARS и M270 MLRS. Говорим за ракети с увеличен обсег на действие ER GMLRS.  Това съобщиха от Lockheed Martin, които са производител на системи HIMARS, както и световен лидер в продажбите на военна техника и оръжия. Отбелязва се, че тестовете са продължили през последните

две години

„Всеки тест потвърди способността на системата да се интегрира с пусковата установка HIMARS, както и обхвата, траекторията и точността на снаряда“, се казва в изявление на концерна.
Тестовете са проведени в ракетния полигон White Sands Missile Range (WSMR) в Ню Мексико. По време на тях бяха използвани ракети с алтернативни и унитарни бойни глави.

Отбелязва се, че ER GMLRS е тестван на

различни разстояния,

по-специално максималният обхват, който трябва да бъде до 150 км. След приключване на тестовете Lockheed Martin ще продължи оперативните тестове с американската армия.

Тестване на оръжие: други новини

През ноември 2023 г. френският министър на отбраната Себастиен Лекорню обяви успешното изпитание на междуконтиненталната балистична ракета M51.3. Френският министър отбеляза, че това събитие потвърждава надеждността на френските сили за ядрено възпиране и демонстрира съвършенството на пусковата установка.

През октомври в Турция бяха проведени първите тестове на лодката камикадзе Albatros Kamikaze İDA Swarm. Разработен е от турската компания ASELSAN. Беше отбелязано, че целта е потънала на дъното за броени минути.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising