10 / 22 / 2024
Новини България Правителството мобилизира институциите, за да помогне на пострадалите от потопа в община Царево

Правителството мобилизира институциите, за да помогне на пострадалите от потопа в община Царево

от infomax
0 коментари
Правителството мобилизира институциите, за да помогне на пострадалите от потопа в община Царево
Правителството мобилизира институциите, за да помогне на пострадалите от потопа в община Царево

Снимки: Министерски съвет на Република България

Имаме подадени сигнали за трима души, които се издирват, двама са загинали, заяви премиерът Николай Денков на брифинг в Царево, където е обявено бедствено положение заради проливните дъждове. Няма блокирани хора, добави той. Изчезналите са две жени и един мъж.  По думите му не е ясно дали загиналите са свързани с тези, които се издирват. Общата бройка тепърва трябва да я уточним, но поне няколко човека са загубили живота си, допълни Денков.

През последните 24 часа е имало изключително обилни валежи – между три и четири пъти месечната норма за този регион, подобни тежки валежи е имало и в съседните Гърция и Турция, като и в трите държави има жертви, каза той, цитиран от БТА.  Акад. Денков посочи, че е имало информация за деца, коитоПравителството мобилизира институциите, за да помогне на пострадалите от потопа в община Царево са се чувствали застрашени. Децата са в безопасност, по високите етажи, приземието е наводнено, но те не са в опасност, отбеляза министър-председателят.

 

 

Министерски съвет на Република България, Фейсбук

Само за няколко часа правителството мобилизира всички възможни институции, за да помогне на пострадалите от тежкото наводнение в община Царево днес. Служители на няколко министерства работят на терен, за да овладеят последствята от бедствието и да защитят хората.

На място са 11 екипа, 35 служители и 2 групи водолази от Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас. Мобилизирани са допълнително хидромоторните модули от Регионалните дирекции на пожарната в Кърджали и Стара Загора. Служители на жандармерията, областната дирекция на МВР – Бургас и на Гранична полиция участват в евакуацията на хора. До момента от домовете им, от къмпингите и плажовете са изведени над 100 души. Обезпечават се сигурността и охраната по пътя от Приморско в посока юг.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising