10 / 23 / 2024
Новини Свят Подоляк: Евгений Пригожин подписа заповед за собственото си убийство

Подоляк: Евгений Пригожин подписа заповед за собственото си убийство

от infomax
0 коментари
Украйна, Москва, политически убийства, Румъния

За убийството си и за унищожаването на групировката се подписа самият лидер на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин с прекратяването на своя „Поход на сраведливостта“ към Москва. Това мнение изрази съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Михаило Подоляк в коментар за FREEДОМ .

„Пригожин през последните месеци ЧВК „Вагнер“ пряко нямаше нищо общо с военните операции на територията на Украйна. Те постепенно се преместиха в Африка. Бих искал

да спрем да живеем с митове,

информационни спекулации, че те заплашват Полша, Литва.  Говорихме за това в самото начало, когато Пригожин подписа документ за себе си, заповед за собственото си убийство, в 19:30 на 24 юни. Беше ясно, че той е подписал и заповед за унищожаването на ЧВК „Вагнер“ , каза  още Подоляк .

Според него след бунта на „вагнеровците“ разрушаването на тази структура продължава в пълен обем. Той прогнозира, че освен Пригожин и основателя на ЧВК „Вагнер“ Дмитрий Уткин ще бъдат ликвидирани и други командири, които по някакъв начин са били близки до ръководството на „Вагнер“.

„На този етап от военните действия

Путин не се нуждае от професионално обучени щурмови отряди,

с професионална подготовка на военния персонал. Това е скъпо. На този етап от войната той се нуждае от абсолютно безполезни, слабо обучени, в които Русия не е инвестирала пари, мобилизирани ресурси, но в големи количества. Десетки хиляди хора, които могат да бъдат поставени в първия, втория ешелон, да бъдат избити… Задачата на Путин сега е да седи. Така че всички да кажат: „Уморихме се от тази война , нека се споразумеем за нещо.“ За да реализира тази задача, той не трябва да върви напред, няма да предприема никакви значителни нападателни действия“, каза той.

Елиминирането на Пригожин – какво трябва да знаете

На 23 август самолетът на Евгений Пригожин се разби на територията на Руската федерация. Той и други висши офицери от Вагнер загиват.

Американски анализатори твърдят, че след почти сигурното убийство на лидера на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин, нейния основател Дмитрий „Вагнер“ Уткин и шефа на службата за логистика и сигурност Валери Чекалов, частната военна компания „Вагнер“ вече няма да съществува.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising