04 / 30 / 2024
Новини Мистерии Конник от светлина казва на Ванга „да предсказва на живи и мъртви“

Конник от светлина казва на Ванга „да предсказва на живи и мъртви“

Институт по сугестология изследва феноменалните възможности на пророчицата, но бързо е закрит и изпратен в историята

0 коментари
Конник от светлина казва на Ванга "да предсказва на живи и мъртви"

“ – На колко години бяхте, като ослепяхте?
– На четиринайсе години, момиче големо бех. Един ветер ме задуха, една вихрушка ме завърте, напълниха се очите с песък и от пeсъко джамчетата на очите се повредиха…
Бех у едно село, татковото село, на двайсе километра от Струмица, това село се казва Ново село, с моя братовчедка бех, жива е и сега. Она се беше качила на едно магаре, а мен ме е страх да се качам на магарето, одам по нея и она падна от магарето. Сигур много я е заболело, она плаче и аз и викам, айде стани, ма! Стани, стани и доде се разправяме, една силна буря, една вихрушка, силен ветер как ме зави, как напълни очите и по-натам не знам.

Из разговорите на Ванга с проф. Шипковенски

Най-прочутата и коментирана пророчица на XX век сляпата българка Вангелия Гущерова – Ванга, отново е в устата на сънародниците си, а и на милиони други хора по планетата.

Сигурно, защото сега светът преживява тежки времена, както когато тя започва да пророкува в началото на Втората световна война. По собствените й думи, тогава през 1941-ва година при нея, пред къщурката й в родната Струмица, тогава част от Югославия, се появява божествено красив конник, излъчващ ярка светлина, богопдобен висок мъж с приказни златисти доспехи,

който слиза от белия си кон, за да й каже, че тя е определена:

„да предсказваш на живи и мъртви, защото светът ще се обърка и много народ ще се изгуби.”

Така и става. Ванга тайничко споделя, че конникът е Христовият апостол свети Йоан. Свързват го и с тракийския Херос.
Ванга още по-тайно признава, че той казва и друго, което по разбираеми причини през социалистическата епоха пророчицата споделя само с малцина:

„Трябва да кажеш, че ще има световна война и тази война ще я започне Сталин.”

Бившият съветски разузнавач Виктор Суворов, който написа поредица от книги за митовете около Втората световна, твърди че съветският диктатор Йосиф Висарионович Сталин де факто започва войната, давайки заповед за тайна мобилизация на въоръжените сили на СССР и дори разпраща запечатани в плик заповеди за нападение над Германия, които трябва да се отворят на определена дата. Адолф Хитлер го изпреварва с две седмици и напада първи. Дали е точно така? Историята се пише от победителите…
В книгата си „Психични явления зад желязната завеса“, издадена в САЩ още през 1970 г., авторите Шийла Острандер и Лин Шрьодер пишат:

„Не бива да се изненадвате, че малка България има модерен, пръв в света институт по сугестология, в чиято дейност участва и Ванга Димитрова. Българското правителство е направило световен прецедент при изучаване на ясновидството. Българите трябва да бъдат поздравени за това, че са били достатъчно интелигентни и смели да започнат изследване в тази важна и ценна област от забуленото царство на човешкото познание. Ако те доведат до положителни резултати, може би малка България един ден ще се смята за страна, донесла на света най-голямото откритие на всички времена.”

Институтът по сугестология изследва феноменалните възможности на Ванга и силата на въздействие на нейното биополе. „Резултатите бяха невероятни, може би това я спаси от интерниране и получи официално разрешение да помага и лекува хора. Това беше първата лаборатория по парапсихология в социалистическа страна”, казва тогава проф. Георги Лозанов, които ръководи научната работа с пророчицата.
Българите обаче там си и остават. Институтът е разгромен още през 1979, а световноизвестният учен, създал уникален метод за учене на езици, е набутан в миша дупка, после е прокуден от родината си. Така и не разбира каква е вината му.
Може би един ден ще се докаже, че Вселената е гигантска холограма, т.е. всеки неин атом е образ и подобие на Мирозданието, а във всяка една частичка от захарчетата на Ванга се съдържа информация за цялото.

 

  

 

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4.2 / 5. Брой гласове: 6

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising