07 / 14 / 2024
Новини България БСП: Не можем да кажем, че взимаме мандата с някакъв особен ентусиазъм

БСП: Не можем да кажем, че взимаме мандата с някакъв особен ентусиазъм

0 коментари
БСП: Не можем да кажем, че взимаме мандата с някакъв особен ентусиазъм

Не можем да кажем, че взимаме мандата с някакъв особен ентусиазъм, заяви депутатът от „БСП за България“ и заместник-председател на НС Кристиан Вигенин в ефира на БНТ. „Даваме си сметка колко трудно ще ни бъде, но все пак смятаме, че нашият политически опит дава шанс да създадем среда, в която партиите да могат да си говорят и ако намерят и политическа воля да се стигне до решение за създаване на правителство“, каза още Вигенин.
Той посочи, че БСП приемат третия мандат с ясна визия, като носят своята отговорност по Конституция.
На Националния съвет утре се очаква да бъде даден мандат на ръководството на БСП да разговаря с всички политически формации или да ги покани на разговор.
„Трябва да видим на тези разговори две неща – първо, има ли искрено желание да търсим съгласие за създаване на правителство и ако има такова, да подходим по следващите въпроси – кои са политиките, законите, действията, които трябва да предприеме едно правителство.
Да видим какъв хоризонт бихме дали на едно такова правителство дали ще се търси вариант за по-дългосрочен кабинет или по-краткосрочен с ясна програма.
Трябва и да обсъдим дали такова правителство трябва да бъде преди всичко експертно, в което да няма политически фигури или в него да участват политически фигури от партиите, които застават зад него, което означава един по-сериозен ангажимент“, обясни Вигенин.
Той каза, че ако при първата среща се разбере, че няма нагласа и няма искрено желание за създаване на правителство, тогава няма смисъл и от следващите стъпки.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising