07 / 14 / 2024
Новини България Бойко Борисов: „Да, България“ ги одобрявам, но ще останат сами с най-корумпираните хора, които България е виждала

Бойко Борисов: „Да, България“ ги одобрявам, но ще останат сами с най-корумпираните хора, които България е виждала

0 коментари
Бойко Борисов

Държавата има нужда от правителство, няма да участваме в трикове и да угаждаме, на когото и да било. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Силистра.

„Държавата има нужда от правителство, за да можем да влезем и ние в Еврозоната. Когато си стабилизираме финансите и политиката и видят външните партньори, че тук има политическа класа, която мисли първо за народа си, след това за ЕС“, изтъкна той.

„Ние не участваме в трикове. Поканихме всички, както виждате аз не участвам в тези преговори. Ние се готвим за избори, във всеки един ден, защото когато не храниш своя армия, един ден храниш чуждите, е казал народът. Така че структурите трябва да в абсолютна готовност, за да не ни се извиват ръцете. Да не си мисли някой, че сме уплашили“, коментира Борисов.

„Видя се, че ние имаме програма, която демонстрирахме, раздадохме на всички партии. Ясна програма как да управляваме, както народът очаква. В същото време направихме така, че с една безспорна кандидатура на проф. Николай Габровски да имаме преговарящ премиер, получил мандата от президента Радев оторизиран от парламентарната група да го направи. Повече крачки назад ние не можем да правим. Вторият мандат е ясен – с корупцията никой не иска да се сдружи. Те ще останат сами. Съжалявам истински, защото колегите от „Да, България“ ги одобрявам, управлявали сме заедно, а ще останат сами с най-корумпираните хора, които България е виждала. Ако има трети мандат и той се раздаде на някой, то ние ще настояваме да бъде предложено това правителство, което ще избере проф. Габровски“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Няма да влизаме повече в никакви съглашателства, да угаждаме, на когото и да било. Направихме три крачки назад, само и само държавата да се стабилизира. Аз съм убеден, че проф. Габровски беше натоварен с непосилна, абсолютно патриотична задача и той прие като патриот, виждайки какво се случва в държавата. Ако той не успее, категорично ще отидем на нови избори. И след тях пак така. Пожелавам му успех, не му се меся по никакъв начин. Надявам се да подбере добър екип, който да върне на президента в понеделник изпълнен мандат и по най-бързия начин да влезе в зала. По начина, по който се гласува, ние реципрочно ще отговорим след това на следващите мандати, което обрича всичко останало“, добави Борисов.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising