07 / 14 / 2024
Новини България Асен Василев: Трябва да освободим държавата от терористите, които са я взели в плен

Асен Василев: Трябва да освободим държавата от терористите, които са я взели в плен

0 коментари
Асен Василев

Трябва да освободим държавата от терористите, които са я взели в плен,  после да продължим напред, заяви Асен Василев, съпредседател на „Продължаваме промяната“  от парламентарната трибуна .

Изказването му беше по време на обсъждането на проектокабинета „Габровски“.

До момента, в който решенията не започнат да се взимат в тази зала пред очите на всички българи, няма как да има легитимно правителство и легитимно управление, смята той.

„Излиза, че правителство няма да имаме никога, нито легитимно управление?“, бихме отбелязали.

„Напълно съм съгласен с ГЕРБ, че имаме нужда от кабинет и редовно правителство. Проблемът е, че преди да има кабинет, страната има нужда от това да се махне запушването в политическия живот живот. То идва от хората, които не са в тази зала определят кой ще управлява държавата и какви ще бъдат политиките. Това нещо дали ще му кажем задкулисие, кукловоди или т.н., няма значение“, продължи Василев.

Лидерът на най-голямата политическа партия и президентът не могат да признаят, че са се срещнали .- за каква нормалност говорим, за какво възстановяване на диалога, за какво движение напред за страната говорим, попита Асен Василев.

Ако Николай Павлов стане министър , вие ще лежите.

Това пък каза на Асен Василев и Кирил Петков депутатът от ГЕРБ Делян Добрев преди това.

Добрев обясни, че докато Бойко Рашков е бил министър, преписките срещу съпредседателите на „Продължаваме промяната“ от ГЕРБ са били надлежно „прибрани в чекмедже“.

„След идването на служебния министър нещата се задвижиха“, заяви още Добрев.

Според него именно по тази причина ПП не искат Павлов да бъде министър на МВР.

„Препоръчвам ви да не атакувате Павлов, защото той е свидетел срещу вас. Ако стане министър, вие ще лежите“, обяви Делян Добрев.

Веднага след това думата поиска и самият номиниран за министър Николай Павлов.

„Преди една година Кирил Петков и кръг от хора създадоха една гигантска лъжа – как ръководството на „Булгаргаз“ и аз сме спрели азерския газ. Това беше тиражирано и извън пределите на страната, за да бъдат отстранен от длъжност. И да дойдат посредниците, които заграбиха стотици милиони левове на гърба на българския потребител“, обяви Павлов от парламентарната трибуна.

„Сега те и техните политически покровители треперят, защото ще бъдат разобличени и ще им бъде потърсена сметка. Страх ги е. След нашето отстраняване „Булгаргаз“ е натрупал 1.2 млрд. лева дългове“, добави още той и обвини бившия премиер в огромни щети за българската икономиката.

„Г-н Кирил Петков, вие от тази трибуна на 4 май дадохте дума, че газопроводът ще бъде построен и България ще получава азерски газ в пълните му количества. Нито беше построен на 1 юли, нито България получаваше количествата. С този анекс вие не договорихте нито един киловатчас. Народът трябва да знае, че две трети, които ги получиха от Азербайджан, ги получиха на четири пъти по-висока цена, или това са 1 930 000 долара. Покачвайки цената, вие покачихте и банковата гаранция, което означава нови 100 млн. долара“, обяви още Николай Петков.

Изказването му бе бурно аплодирано от парламентарната група на ГЕРБ. „Това, което чухме не е за ръкопляскане“, отбеляза Йордан Цонев от ДПС, който ръководеше заседанието.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising