10 / 18 / 2024
Новини Dolce vita 6-те най-чести житейски събития, които могат да разрушат брака

6-те най-чести житейски събития, които могат да разрушат брака

от infomax
0 коментари
6-те най-чести житейски събития, които могат да разрушат брака

Проблемите в брака са често срещани, но има шест основни събития, които най-често водят до най-лошите последствия.

Както д-р Саманта Родман Уайтн, клиничен психолог в частна практика и основател на DrPsychMom, пише в статия за Your Tango, разбирането, че определени житейски събития често предизвикват раздяла, може да ви помогне да ги предотвратите или да разпознаете, че други двойки преминават през подобни преживявания.

Пропуските в емпатията възникват, когато единият партньор не може да прости на другия, че не е подкрепял във важни моменти. Знаейки, че тези пропуски често възникват около определени събития, ви помага по-добре да се подготвите за тях и да намалите въздействието им.

Ето 6-те най-чести житейски събития, които могат да причинят проблеми в брака:

Раждане на дете

Това често води до недоволство и недоразумения. Например, жените може да се чувстват обидени, защото съпругът им не е осигурил достатъчно подкрепа по време на раждането или не е изпълнил обещанията. Това е време на голяма уязвимост за жените, което прави раждането потенциален източник на пропуски в съпричастността.

Период на грижа за бебето

Първите месеци след раждането на дете са специално време, когато една нова майка се нуждае от подкрепа повече от всякога. Ако съпругът се държи егоистично или не участва в грижите за децата, това може да доведе до дълбоко разочарование и негодувание.

Забравени годишнини или важни дати

Забравянето на важни дати като годишнини или рождени дни може да причини сериозно разочарование в една връзка. Жените може да чувстват, че нуждите им се пренебрегват, което засилва усещането, че са подценени.

Сериозно заболяване

Когато единият партньор е болен, другият трябва да направи всичко възможно да го подкрепи. Липсата на подкрепа в такива моменти може да предизвика дълбоко негодувание, което е трудно за преодоляване.

Смърт в семейството

Пропуски в емпатията могат да възникнат, когато партньорът не ви подкрепя по време на тежка загуба. Важно е да сте там, когато партньорът ви преживява скръб, в противен случай чувството на изоставеност може да разруши брака.

Загуба на работа

Загубата на работа може да има голямо влияние върху самочувствието, особено за мъжете, които често измерват себе си чрез постижения в кариерата. Липсата на подкрепа от партньор в такъв момент може да доведе до дълго прекъсване на връзката.

Важно е да обсъдите чувствата си с партньора си по време на тези житейски събития. Ако има неразрешени пропуски в емпатията, консултацията със семеен психолог може да помогне за преодоляването им и възстановяването на хармонията във връзката. Недоволството, ако не бъде разрешено, може постепенно да разруши брака.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising