09 / 20 / 2024
Новини Свят Доналд Тръмп: Путин ще спре войната, когато направя барел петрол 40 долара

Доналд Тръмп: Путин ще спре войната, когато направя барел петрол 40 долара

от infomax
0 коментари
Владимир Путин

Русия няма да може да продължи войната срещу Украйна, ако петролът струва 40 долара за барел. Това заяви Доналд Тръмп, изказвайки се в Икономическия клуб на Ню Йорк.

„Едно от нещата, които ще направя, ако победим, е, че вярвам, че ще мога

да уредя тази война,

когато бъда избран за президент, още преди да встъпя в длъжност. Мога да уредя тази война и да я спра, защото това е ужасна, ужасна война. В Украйна загиват много повече хора – много повече хора, отколкото си представяте“, каза той.

Тръмп за пореден път избегна да отговори директно как точно възнамерява да уреди войната „след избирането“ и „преди встъпването в длъжност“, но намекна, че планира да сложи край на високите цени на енергийните ресурси, благодарение на които Русия може да финансира своите военни усилия.

„Когато Путин има барел петрол на стойност 100 долара – войната работи. При 40 долара за барел тя изобщо няма да работи“, заяви той.

Коментирайки

енергийната политика,

която ще води, ако спечели изборите, Тръмп заяви именно за намерението да намали драстично цените на енергийните ресурси.

„Аз (…) ще въведа политика на енергийно изобилие, енергийна независимост и дори енергийно господство. Под краката ни има повече течно злато, отколкото във всяка друга страна, включително Русия и Саудитска Арабия. Моят план ще намали цените на енергийните ресурси наполовина или дори повече в рамките на 12 месеца след встъпването ми в длъжност. Това ще бъде икономическо възраждане на нашата страна, което никой досега не е виждал“, каза Тръмп.

Все пак е очевидно, че преди да встъпи в длъжност, Тръмп няма да може да реализира тази стратегия, което означава, че няма да може да приключи войната по този начин преди да поеме поста.

Доналд Тръмп иска

рязко да ограничи санкциите

срещу страни като Русия или Иран, тъй като според него санкциите подкопават статуса на долара като световна валута.

Също така, напоследък Тръмп започна да обвинява Украйна в опит да занижи загубите във войната. На какво точно се основават тези изказвания, той както обикновено не разкри, защото за Украйна няма смисъл да крие загуби сред цивилните, а военните загуби и без това не се разкриват.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising