09 / 19 / 2024
Новини Свят В Русия инфлацията излиза извън контрол

В Русия инфлацията излиза извън контрол

от infomax
0 коментари
Русия

Руската федерация похарчи повече от милиард долара за масирана атака на украинска територия в края на август.

С това ниво на разходи руските власти в крайна сметка ще трябва значително да преразпределят бюджета или да намалят разходите в други области, тъй като инфлацията „излиза извън контрол“, каза Максимилиан Хес, изследовател в Института за външнополитически изследвания, пред Business Insider.

Според неговата прогноза Владимир Путин е готов да постави

на военни релси

цялата руска икономика и няма признаци, че ситуацията ще се промени. „В руския елит няма истинска опозиция срещу това, така че ситуацията няма да се промени“, твърди източникът.

На 26 август руските нашественици използваха 109 атакуващи дрона и 127 ракети от различни типове по време на атаката си срещу Украйна, пише УНИАН.

Украинските войници успяха да свалят голям брой дронове и ракети, но има и атаки, по-специално срещу обекти на енергийната инфраструктура. Медиите са изчислили, че масираната комбинирана атака на украинска територия е струвала на руснаците около

1,2-1,3 млрд. долара

Журналистите добавиха, че Руската федерация е  нанесла повече въздушни удари на украинска територия само в първия ден на пълномащабно нахлуване – според Пентагона тогава нашествениците са използвали 160 ракети.

В края на август стана известно, че някои продукти са поскъпнали значително в Русия и Владимир Путин поиска правителството и Централната банка да намалят инфлацията. Според икономическия експерт Ярослав Романчук не трябва да се предполага, че руската икономика „скоро ще се срине“. В същото време анализаторът отбеляза, че броят на „слабите места“ в руската икономика нараства.
Може да се интересувате и от новини:

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1.8 / 5. Брой гласове: 5

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising